Evrensel Hafızlar Derneği'nden Bayram Mesajı

Evrensel Hafızlar Derneği'nden Bayram Mesajı
Evrensel Hafızlar Derneği Rize Şubesi tarafından Kurban Bayramı öncesi Bayram Mesajı yayımlandı. Mesajda şunlar kaydedildi.

Evrensel Hafızlar Derneği Rize Şube Başkanı Ali Kalender, Kurban Bayramı münasebetiyle halkın ve İslam aleminin bayramını tebrik eden bir mesaj yayınladı.

İSLAM dininin her ibadetinin ilahi hikmet ve mesajlarla yüklü olduğunu kaydeden Kalender, Kurban ibadetinin içinde barındırdığı sayısız hikmetten birisinin de ilahi emre itaat ve teslimiyet olduğunu söyledi.

Evrensel Hafızlar Derneği Rize Şube Başkanı Ali Kalender; “İlahi buyruk karşısında İbrahim (AS) kadar fedakâr, İsmail (AS) kadar cesur olmak zorundayız. İslam dünyasının en acımasız zulümlerle karşı karşıya bulunduğu bu dönemde itaat etmemiz ve teslim olmamız gereken en önemli ilahi emir ise  ‘birlik’ olmaktır. Müslümanların birliği ve kardeşliği için çalışmaktır. Tıpkı hac ibadetindeki gibi siyahıyla beyazıyla, Arabıyla Acemiyle, Türküyle Kürdüyle, Allah’ın ipine sımsıkı sarılmaktır” dedi.

Evrensel Hafızlar Derneği Rize Şube Başkanı Ali Kalender, yayınladığı bir mesajla, halkın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutladı. İslam dininin her ibadetinin ilahi hikmet ve mesajlarla yüklü olduğunu kaydeden Kalender, “Mübarek Kurban ibadetinin içinde barındırdığı sayısız hikmetten birisi de ilahi emre itaat ve teslimiyettir. İlahi buyruk karşısında İbrahim (AS) kadar fedakâr, İsmail (AS) kadar cesur olabilmektir” dedi.

Bayramların kardeşlik ve dayanışma duygularının en yoğun olduğu günler olduğunu hatırlatan Kalender, ancak dünyaya hakim olan açlık, sefalet ve kargaşanın bayram sevinçlerini hüzne dönüştürdüğünü söyledi.  Özellikle de İslam dünyasının tarihin en acımasız zulümleriyle karşı karşıya bulunduğunu hatırlatan Kalender, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimizin ve bütün İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum. Bizler insanlığın tek kurtuluş reçetesi olan bir inancın mensuplarıyız. İnancımıza sahip çıktığımız ve ilahi emirlere uyduğumuz ölçüde insanlık huzur bulacak, barış hakim olacaktır. İslam dünyasının en acımasız zulümlerle karşı karşıya bulunduğu bu dönemde itaat etmemiz ve teslim olmamız gereken en önemli ilahi emir, ‘birlik’ olmaktır. Müslümanların birliği ve kardeşliği için çalışmaktır. Tıpkı hac ibadetindeki gibi siyahıyla beyazıyla, Arabıyla Acemiyle, Türküyle Kürdüyle, Allah’ın ipine sımsıkı sarılmaktır. Bilindiği gibi, Hac ibadeti de bu dönemde yapılmaktadır.  Hac bize ümmet olduğumuzu hatırlatan, bir ve beraber olmamız gerektiğini gösteren en önemli ibadettir. Ama ne yazık ki bugün İslam alemi paramparçadır. Başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun çığlığını duyuyoruz. Oysa bu dünyada herkesin insanca yaşamasına yetecek kadar yer de var, nimet de var.
Unutmamalıyız ki sadece yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da hesaba çekileceğiz. Cenab-ı Allah bizlere; İslam dinini yaşama ve prensiplerini hakim kılma gücü versin. Hepimize bu yolda çalışma azmi versin. Bu temenni ile bir kez daha aziz milletimizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bayramların bayram gibi yaşandığı mutlu bir gelecek diliyorum. Bu bayram keseceğimiz kurbanlar ve yapacağımız dualar inşallah Yüce dinimizin prensiplerinin hayata hakim olmasına vesile olsun.”