Ezan Okumak İçin Değil, Telefonla Görüşmek İçin

Ezan Okumak İçin Değil, Telefonla Görüşmek İçin
Giresun'un Görele ilçesine bağlı Karadere köyünde vatandaşlar, cep telefonlarıyla konuşabilmek için minare, ağaç ve yüksek tepelerde çıkmak zorunda...

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Karadere köyünde vatandaşlar, cep telefonlarıyla konuşabilmek için minare, ağaç ve yüksek tepelerde çıkmak zorunda kalıyor.

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Karadere köyünde yaşayan vatandaşlar telefonla görüşebilmek için yüksek noktalara çıkmak zorunda kalıyor. İlçe merkezine 8 kilometre mesafede bulunan Karadere köyünde yaşayan vatandaşlar aldıkları binlerce liralık telefonlara rağmen görüşme yapamadıklarını belirttiler. Köy içinde hiçbir GSM operatörü şebekesinin çekmediği Karadere köyünde telefonla görüşmek isteyenler ya bir ağacın tepesine ya da cami minarelerine çıkıyor ya da köyün dışındaki tepelere çıkarak şebekenin çekmesini bekliyor. Yıllardır telefon sıkıntısı yaşadıklarını ve defalarca ilgili kurumlara müracaatta bulunduklarını kaydeden köy sakinleri ise sorunlarının biran önce giderilmesini beklediklerini söylediler.

CAMİ MİNARESİNDEN YAKINLARINA ULAŞMAYA ÇALIŞTI

Yaklaşık 120 hane ve bin nüfusun bulunduğu bölgede telefon şebekesi çekmediği için her türlü haberleşmeden yoksun olduklarını söyleyen Köy Muhtarı Mehmet Kulak, "Bu köyde telefonlarımız çekmiyor. Telefonla konuşmak için belirli noktalara çıkıyoruz. Ancak o şekilde arayıp konuşabiliyoruz. Köyün sonunda yüksekte bulunan köy mezarlığından konuşmak için oraya çıkıyoruz. GSM operatörlerine defalarca dilekçe verdik, ama hala sonuç alamadık" dedi.

Köyde cep telefonuyla konuşmak için mezarlığa ya da yüksek yerlere çıktıklarını belirten 60 yaşındaki Hayrettin Gülşen, minareye çıkarak yakınlarıyla konuşmaya çalıştı. Yıllardır bu durumun aynı olduğunu, köyün sonunda yüksek tepede bulunan köy mezarlığından konuşabildiklerini söyleyen Gülşen, "Yıllardır Köyümüzde telefonlar hiç çekmiyor. Ağaçlara, cami minaresine ve yüksek tepeye çıkmak zorunda kalıyoruz. Yetkililerin bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Daha önce başvuruda bulunduk ama bir sonuç alamadık. Artık bu sorunun kökten çözülmesini istiyoruz. Şuanda köyün dışarısındayız ve yüksek bir yere çıkmamız gerekiyor. Acil durumlarda bu tepeye çıkmamız gerekiyor, köyde konuşmak sıkıntı oluyor. Bizlerin de diğer vatandaşlarla eşit haklara sahip olduğumuza inanıyoruz. O yüzden yetkililerden gereken önemin gösterilmesini ve bu mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

"BİTSİN ARTIK BU ÇİLE"

Telefonla hiçbir yere ulaşamadıklarını kaydeden köy sakinlerinden 70 yaşındaki Ayşe Demir ise "Engelli torunum var hasta olduğunda ambulans çağırmak gerektiği zaman konu komşuya söylüyorum onlar tepeye çıkarak arama yapıyorlar. Bir de köy camisinin minaresinde çekiyor evlerimizin içinde telefon çekmiyor. Evimle telefon çeken tepenin mesafesi yaklaşık 500 metre. Bu mesafeyi yaşlılıktan yürüyemiyorum. Yıllarca süren telefon işkencesinin çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Köyde cep telefonların çekmemesi nedeniyle ilçede yaşadığını köyüne gelip uzun süre kalamadığını aktaran Yunus Gülşen de "Karadere benim köyüm. Maalesef köyüme gelip bir gün kalamıyorum. Çünkü bu köyde cep telefonları çekmiyor. Çekmesi için muhtarlarımız ilgili kişiler köylümüz birçok defa müracaat etmesine rağmen maalesef bu sorunumuz giderilemedi. Yetkili operatörlerden köyümüze cep telefonlarının çekmesi için gerekli altyapıyı oluşturmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

(Bekir Öztürk/İHA)

Ezan Okumak İçin Değil, Telefonla Görüşmek İçin

Ezan Okumak İçin Değil, Telefonla Görüşmek İçin

Ezan Okumak İçin Değil, Telefonla Görüşmek İçin

Kaynak:IHA