Ezhel Yeniden Hakim Karşısında

Ezhel Yeniden Hakim Karşısında
Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla tutuklanan ve beraat eden "Ezhel" lakaplı Sercan İpekçioğlu, 10 yıla kadar hapis istemiyle...

Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla tutuklanan ve beraat eden "Ezhel" lakaplı Sercan İpekçioğlu, 10 yıla kadar hapis istemiyle yeniden hakim karşısına çıktı.

Anadolu 59'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Sercan İpekçioğlu katılırken, avukatı ve yakınları da salonda hazır bulundu. Kimlik tespiti sırasında sanık İpekçioğlu, müzisyen olduğunu ve aylık gelirinin ortalama 30 bin lira olduğunu söyledi.

"ÜRETTİKLERİM SANAT ESERİDİR"

Sanık savunmasında, "Ben sanatçıyım, yıllardır bu işle uğraşıyorum. Kesinlikle toplumu kötü bir şeye özendirmek gibi bir niyetim olamaz. Ürettiklerim sanat eserleridir. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Bunun üzerine söz alan avukatı Fuat Ekin, müvekkili hakkında daha önceden aynı suçtan dava açıldığını ve beraat ettiğini söyleyerek , "Yargılamanın konusu sanat eserleridir, şarkılardır. Kanaatimizce suç oluşmamıştır" diyerek müvekkilinin beraatini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın beraat ettiği Anadolu 44'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dosyanın incelenmek üzere istenmesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Sercan İpekçioğlu'nun "Ezhel" rumuzunu kullanarak "Şehrimin tadı', "Küvet" ve "Alo" şarkılarının bütünlüğü içinde kullandığı sözlerle uyuşturucu maddeyi özendirdiği anlatılmıştı.

Sercan İpekçioğlu'nun "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla 23 Mayıs'ta tutuklanan "Ezhel" lakaplı Sercan İpekçioğlu hakkında 5 Haziran tarihinde başka bir dava açılmıştı. 19 Haziran'da "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkan Sercan İpekçioğlu, ilk celsede beraat etmişti.

Kaynak:IHA