F-35’ler Malatya’da Konuşlanacak

F-35’ler Malatya’da Konuşlanacak
ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olan F-35 savaş uçakları bugün teslim ediliyor.

ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olan F-35 savaş uçakları bugün teslim ediliyor. Uçaklar, Türk pilotların eğitilmesinden sonra Malatya 7'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanacak.

Radara yakalanmadığı için hayalet uçak olarak bilinen F-35 savaş uçaklarının ilk ikisi bugün ABD Teksas - Fort Worth'de bulunan Lockheed Martin tesislerinde düzenlenecek tören ile Türkiye'ye teslim edilecek. Teslim edilecek 2 uçak, Türk pilotların eğitimi için 2019 yılına kadar ABD'de kalacak. Türk pilotların eğitilmesinden sonra F-35'ler, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan 7'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanacak. Eğitimlerini tamamladıktan sonra "öğretmenlik" yetkisi alacak olan pilotların uçakları Türkiye'ye Kasım 2019'da getirmesi bekleniyor.

Tek pilot ve tek motorlu, beşinci nesil JSF/F-35 müşterek taarruz uçağı, hava-yer taarruz, keşif, taktik ve savunma gibi çok maksatlı görevleri düşük görünürlük özelliğiyle gerçekleştirebilen avcı savaş uçağı olarak dikkati çekiyor. Uçaklar, konvansiyonel (yatay) iniş kalkış yapabilen, kısa kalkış-dikine iniş yapabilen ve uçak gemisine inebilen olmak üzere üç versiyonda üretiliyor.

(Rıfat Fırat /İHA)

F-35’ler Malatya’da Konuşlanacak

F-35’ler Malatya’da Konuşlanacak

Kaynak:IHA