F.Bahçe 'Mutsuz', Karabük 'Mesut'

F.Bahçe 'Mutsuz', Karabük 'Mesut'
Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Fenerbahçe, evinde Kardemir Karabükspor'a 3-1 mağlup oldu ve ligde üst üste ikinci yenilgisini aldı.

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Kardemir D.Ç Karabükspor’u ağırladı. Mücadele konuk ekip Kardemir D.Ç Karabükspor’un 3-1'lik galibiyetiyle sona erdi. Konuk ekibe 3 puanı getiren golleri İlhan Parlak ve LuaLua (2) atarken, Sarı-lacivertliler'in tek sayısını Kuyt kaydetti. Şükrü Saracoğlu tribünleri maçın son bölümlerinde ikiye bölünürken; bir kısım taraftar, Fenerbahçe yönetimini ve teknik direktör Aykut Kocaman'ı istifaya davet etti, diğer kısım ise onları ıslıkladı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maç tempolu başladı.

Maçın 4. dakikasında Moussa Sow'la önemli bir fırsatı harcayan Fenerbahçe karşısında Kardemir Karabükspor, bu pozisyondan sadece bir dakika sonra Lomana LuaLua'yla mutlak bir golü kaçırdı.

Özellikle Lomana LuaLua ve Luton Shelton'un geliştirdiği ataklarla etkili olmaya çalışan konuk ekip, 13. dakikada İlhan Parlak'la yüzde yüzlük bir golü kaçırırken, ilk 20 dakikalık bölümün ardından oyunda tempo düştü.

Maçın 35. dakikasında Sezer Öztürk'le net bir fırsattan sonuç alamayan Fenerbahçe karşısında Kardemir Karabükspor, açık futbolunun ödülünü 38. dakikada aldı.

KARABÜKSPOR'DAN 3 DAKİKADA 2 GOL

Bu dakikada konuk ekip adına Lomana LuaLua'nın asistinde sahneye çıkan eski Fenerbahçeli İlhan Parlak, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımını öne geçiren isim oldu. 0-1

İlk golün şokunu üzerinden atamayan Fenerbahçe, 41. dakikada ikinci golü de kalesinde gördü. İlk golün asistini yapan Lomana LuaLua, güzel futbolunu golle süsledi ve farkı 2'ye çıkaran isim oldu. 0-2

İlk yarısını 2-0 geride kapattığı maçın ikinci yarısına Fenerbahçe, oyuncu değişiklikleriyle başladı. Sarı-lacivertliler'le Sezer Öztürk'ün yerine Caner Erkin, Selçuk Şahin'in yerine de genç Salih Uçan oyuna dahil oldu.

KONTROL FENERBAHÇE'DEYDİ AMA...

Maçın 49. dakikasında Ahmet İlhan Özek'le üçüncü gole yaklaşan Kardemir Karabükspor karşısında Fenerbahçe, ilerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü tamamıyla eline aldı, ancak rakip kalede pozisyon üretmekte zorlandı.

Buna karşın skorun da vermiş olduğu avantajla oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul eden Kardemir Karabükspor, ani geliştirdiği ataklarla rakip kalede üçüncü golü aradı.

LUALUA GOLÜ ATTI, TRİBÜNLERİN SABRI TAŞTI

Maçın 69. dakikasında Kardemir Karabükspor, karşılaşmanın yıldızı Lomana LuaLua'yla bir gol daha bulurken, bu gol Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Sarı-lacivertli taraftarların sabrını taşırdı. 0-3

Skorun 3-0'a gelmesiyle birlikte taraftarlar, Fenerbahçe yönetimini ve teknik direktör Aykut Kocaman'ı istifaya davet etti.

İlerleyen dakikalarla birlikte tribünlerde bulunan bir kısım taraftar 'istifa' tezahüratlarını sürdürürken, diğer kısım ise bu taraftarları ıslıklarla protesto etti.

DIRK KUYT SKORU BELİRLEDİ

Fenerbahçe, maçın 75. dakikasında Dirk Kuyt'la bir gol bulurken, Hollandalı futbolcu attığı bu golle aynı zamanda maçın da skorunu ilan etti. 1-3

Bu sonuçla ligde üst üste ikinci yenilgisini alan Fenerbahçe, sezonun ilk yarısını 27 puanla tamamladı. Ligde üst üste üçüncü yenilgisini alan Kardemir Karabükspor ise devre arasına 24 puanla girdi.

fenerbahce-karabuk-maci.jpg

FENERBAHÇE: 1 - KARDEMİR D.Ç KARABÜKSPOR: 3

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Bülent Yıldırım xx, Tarık Ongun xx, İsmail Köse xx

FENERBAHÇE: Volkan xx, Gökhan Gönül xx, Bekir x, Yobo x, Hasan Ali xx, Cristian x, Selçuk Şahin x (Caner dk. 46 x), Kuyt xx, Sezer x (Salih dk. 46 x), Krasic x (Semih dk. 76 x), Sow x

YEDEKLER: Mert, Stoch, Recep, Serdar

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

KARDEMİR D.Ç KARABÜKSPOR: Bora xx, Erdem xx, Mabiala xx, Deumi xx, Seric xx, Ahmet İlhan xx, Yiğit xx, Birol xx, Shelton xx (Gökhan Ünal dk. 89 ?), İlhan xx (Hamroun dk. 76 x), Lualua xxx (Hakan dk. 74 x)

YEDEKLER: Abdulaziz, Anıl, Ceyhun, İshak

TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

GOLLER: İlhan (dk. 38), Lualua (dk. 41 ve 69) (Kardemir D.Ç Karabükspor), Kuyt (dk. 75) (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Yiğit, Seric (Kardemir D.Ç Karabükspor), Bekir, Hasan Ali (Fenerbahçe)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada Lualua’nın pasında ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Ahmet’in şutunda top kaleci Volkan’dan sekti.

7. dakikada Birol’un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunu kaleci Volkan yumruklayarak uzaklaştırmak isteyince top Shelton'un önüne düştü. Shelton'un gelişine vurduğu şutta top üstten auta çıktı

11. dakikada İlhan ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten auta attı.

21. dakikada Shelton'un ceza sahası yayı üzerine gönderdiği pasta Lualua topu düzgün kontrol edemeyince meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.

29. dakikada Birol’un kullandığı serbest vuruşta top az farkla yandan auta çıktı.

38. dakikada Lualua’nın pasında ceza sahası içinde topu önünde bulan İlhan Parlak kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi. 0-1

41. dakikada Yiğit’in pasında ceza yayında topla buluşan Lualua meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-2

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

49. dakikada sol kanattan Seric'in ceza sahasına gönderdiği topa Volkan'dan önce Ahmet İlhan ayak koydu, top kaleye gitmedi.

50. dakikada soldan Hasan Ali'nin yaptığı ortada oluşan karambolde son olarak Caner'in vurduğu top savunmadan kornere çıktı.

62. dakikada hızlı gelişen Karabükspor atağında Erdem'in pasıyla sağ çaprazdan hareketlenen LuaLua'nın ceza sahasındaki İlhan'a göndermek istediği topu Bekir kesti.

69. dakikada ceza sahası sol çaprazına gönderilen pasta topu Hasan Ali'den kurtaran LuaLua, açısı dar olmasına rağmen topu ağlara gönderdi. 0-3

75. dakikada Gökhan Gönül’ün sağ kanattan ortasında ön direkte Kuyt’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 1-3