F.Bahçe, Saraçoğlu'nu Küçültüyor

F.Bahçe, Saraçoğlu'nu Küçültüyor
Sarı-Lacivertliler, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın kapasitesini azaltarak, daha rahat bir maç ortamı yaratmak istiyor.

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 50 bin olan kapasitesini 45 bine düşürerek, daha konforlu, daha rahat ve daha fazla para getiren bir stat yapmanın projesini hazırladı. Sarı-lacivertli yönetimin özellikle yeni localardan önemli gelir bekleniyor.

Birçok kulüp, stadın kapasitesini yükselterek gelirlerini artırmanın hesabını yaparken, Fenerbahçe ise tam tersine bir uygulama yapmak için harekete geçti.

Sarı-lacivertliler, statla ilgili yeni bir proje üzerinde duruyor. Fenerbahçe Yönetimi, diğer düşüncelerin aksine, stadın kapasitesini 5 bin kişi azaltılıp daha modern, konforlu ve rahat bir stat yaratma fikri üzerinde duruyor.

Başta merdiven boşlukları olmak üzere koltuk mesafeleri ve hareket alanlarının bazı bölümlerde dar olması sebebiyle şu an bu proje üzerinde duruluyor. Bu fikir yönetimde kabul görürse, stat kapasitesi 50 bin 500'den 45 bine düşürülecek. Ardından yapılacak çalışmalarla stat daha modern bir hava kazanacak.

Ayrıca kulübe yeni gelir sağlamak amacıyla stada yeni loca kazandırma ile ilgili de çalışmalar yapılıyor. Bilindiği üzere yönetimlerin localardan aldığı yüksek ücretler, kulüpleri maddi anlamda rahatlatıyor.

2020 Olimpiyatları'na adaylığın kapsamında, IOC heyetinin de gezdiği stat, konum itibariyle beğenildi. İstanbul, bu Olimpiyat Oyunları'nı alması durumunda stat çevresi tamamen düzenlenecek. Özellikle stada deniz ulaşımını teşvik edilmesi için projeler üzerinde çalışmalar yapılıyor.