F.Bahçe, tek şutla maçı kazandı

F.Bahçe, tek şutla maçı kazandı
Üç kupa hedefindeki Fenerbahçe, kritik mücadelede Eskişehirspor'u 1-0 yendi, zirve yarışında ezeli rakibi Galatasaray'ı takibini sürdürdü.

Süper Lig'de Fenerbahçe, Eskişehirspor'u Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Cristian'ın golüyle yenerek Galatasaray ile arasındaki puan puan farkını korudu.

Fenerbahçe'nin Eskişehirspor karşısında bulduğu ilk ve tek şutun gol olması maçın ilginç bir istatistiğini ortaya çıkardı.

Fenerbahçe sahasında 1-0 kazandığı Eskişehirspor maçında kaleyi bulan ilk ve tek şutunda golü buldu. Fenerbahçe Cristian ile 1-0 öne geçerken son 3 resmi maçında aynı ilginç istatistiğe ulaştı. Deplasmanda 2-0 kazanılan Orduspor, 1-1 berabere biten Lazio ve 1-0 kazanılan Eskişehirspor maçlarında Fenerbahçe ilk isabetli şutlarında golü buldu.

Fenerbahçe bu 3 maçta kaleye toplamda 6 kez isabetli şut atarken 4 gol kaydetti ve %67 gibi yüksek bir başarı oranı yakaladı. Fenerbahçe’nin Eskişehirspor maçında en çok şut atan iki oyuncusundan biri ise Egemen Korkmaz oldu.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Cristian Baroni Eskişehirspor karşılaşması ile birlikte bu sezon 50. resmi maçında 10. golünü kaydetti ve sarı lacivertlilere gol attığı 8 maçta da galibiyet getirmeyi başardı.

Süper Lig’de 4 gol, Avrupa kupalarında 3 gol, Ziraat Türkiye kupasında 3 gol atan Cristian Baroni toplam 8 farklı maçta gol atarken bu 8 maçı da Fenerbahçe kazandı.

ESKİŞEHİRSPOR İSTANBUL TAKIMLARINA İLK KEZ YENİLDİ

Eskişehirspor Süper Lig’de bu sezon İstanbul takımları ile oynadığı 8.maçta ilk kez mağlup oldu. Diğer 7 maçın 6 tanesinde berabere kalan Eskişehirspor 1 kez galip geldi. Sezonun ilk yarısında İ.B.Belediyespor’u sahasında 1-0 yenen Eskişehirspor ardından Galatasaray ile deplasmanda 1-1, Fenerbahçe ile sahasında 1-1, Kasımpaşa ile sahasında 2-2, Beşiktaş ile deplasmanda 2-2, İ.B.Belediyespor ile deplasmanda 2-2, Galatasaray ise sahasında 0-0 berabere kaldı. Eskişehirspor bu hafta ise deplasmanda Fenerbahçe karşısında 1-0 mağlup oldu.

FENERBAHÇE: 1 - ESKİŞEHİRSPOR: 0

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Bülent Yıldırım xx, Ekrem Kan xx, Asım Yusuf Öz xx

FENERBAHÇE: Volkan xx, Gökhan xx, Yobo xx, Egemen xx, Ziegler xx, Mehmet Topal xx, Meireles xx, Mehmet Topuz xx (Selçuk dk. 75 x), Cristian xxx (Krasiç dk. 74 x), Kuyt xx, Webo xx (Semih dk. 86 ?)

YEDEKLER: Mert, Bekir, Beykan, Salih

TEKNİK DİRKETÖR: Aykut Kocaman

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin xx, Hürriyet xx, Akaminko xx, Diego xx, Dede xx, Veysel xx, Alper xx, Causic x (Özgür dk. 59 x), Erkan x, Necati xx (Nuhiu dk. 67 x), Kamara x

YEDEKLER: Sinan, Mehmet Güven, Tarık, Serol, Servet

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

GOL: Cristian (dk. 53) (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Veysel, Alper, Kamara, Hürriyet (Eskişehirspor), Meireles, Kuyt (Fenerbahçe)

eskisehir-fenerbahce-maci.jpg

Maçın ilk tehlikeli pozisyonu 8. dakikada geldi. Erkan Zengin, cezasahası dışından çok sert vurdu, top sol direğe çarpıp auta gitti.

12. dakikada konuk ekip bir kez daha gole yaklaştı. Bu dakikada Kamara cezayayı üzerinde topu kapıp, çalımlarla içeri daldı, kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti, Volkan net golü önledi. Bir dakika sonra Es-Es yine gole yaklaştı. Bu kez Causic, kaleyi karşıdan gören yaklaşık 26 metre uzaktan sert vurdu, sol direğin dibinden Volkan çıkardı. Dönen topu Necati kaleye göndermek istedi, Volkan bir kez daha gole izin vermezken yan hakem Necati'nin pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret etti.

23. dakikada ise her Eskişehirspor kaleci Boffin'in elinden kaçırdığı topu defans son anda tehlikeli bölgeden uzaklaştırırken, ani gelişen konuk ekip atağında Causic'in vuruşu yan ağlarda kaldı.

42. dakikada Dede, sol kanattan cezasahasına girdi, çaprazdan şutunu çekti, Volkan bir kez daha gol izni vermedi.

İlk yarı golsüz sona ererken, ikinci yarıya Fenerbahçe hızlı başladı. 47'de Mehmet topuz'un cezasahası içerisine gönderdiği topu Webo ağlara gönderdi, ancak hakem pozisyonun penaltı olduğunu belirledi.

51'inci dakikada sağ kanattan cezasahasına gönderilen topa Alper dokundu, top ağlarla buluşurken hakem Eskişehirsporlu oyuncunun elle müdahele ettiği gerekçesiyle golü geçersiz saydı. Bir dakika sonra ise Fenerbahçe'nin golü geldi. Penaltı noktası üzerinde Cristian'ın sert ve düzgün vuruşu ağlarla buluşurken, sarı-lacivertliler 1-0 öne geçti.

Kalan dakikalarda iki ekibin de gol çabası sonuç vermedi ve maç 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Sarı-lacivertliler, üstüste 5. lig maçından da galibiyetle ayrılırken, puanını da 55'e çıkardı ve zirve yarışında ezeli rakibi 59 puanlı lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü.

Geçen haftayı Sivasspor galibiyetiyle tamamlayan Eskişehirspor ise 39 puanda kaldı.