Facebook'ta ilginç yasak

Facebook'ta ilginç yasak
Son günlerin popüler oyunu Farmville'e yasak erişim engellendi. Sebebi ise bilinmiyor. Şikayetin Tarım Bakanlığı'ndan geldiği konuşuluyor

Facebook sosyal ağındaki en popüler uygulamalardan olan Farmville’e bu sabah girmek isteyenleri Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın meşhur ‘İdari Tedbir’ kararı karşıladı.

OYUNA GİRENLER 5561 SAYILI UYARIYI GÖRDÜLER

Facebook’un en popüler oyunlarından Farmville’e ve oyunun yaratıcısı Zynga.com’un internet sitesinde girmek isteyenlerin ekranında "5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda; bu internet sitesi (zynga.com) hakkında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 02/10/2009 tarih ve 421.02.02.2009-272446 nolu kararı gereğince idari tedbir uygulanmaktadır" yazısı beliriyor.

TARIM BAKANLIĞI MI ŞİKAYETÇİ OLDU

Engellemenin aynı firmaya ait Texas Hold'em Poker oyununa uygulanan erişim yasağından etkilenmiş olması mümkün. Zira firmanın sitesi engellendiğinde, işlettiği tüm oyunlar da bundan etkilenebiliyor. Öte yandan sanal alemde şikayetin tarım örgütlerinden veya Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan geldiği yolunda iddialar da dolaşıyor. Şikayet sahibinin kim olduğu ve erişim engelinin gerekçesi henüz bilinmiyor.