Fadime'yi Samanlıkta Nasıl Bastılar!

Fadime'yi Samanlıkta Nasıl Bastılar!
Rize Barosu tarafından düzenlenen programda konuşan Gazeteci Tayfun Talipoğlu, Türk Medyası’nın geldiğini noktayı eleştirerek “Reyting almak için Fadime’yi samanlıkta nasıl bastılar bölümü mü yapmalıyız” dedi.

Rize Barosu tarafından düzenlenen Liselerarası Münazara Yarışması’nın 3.’sü bugün İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapıldı.

“Enerji” konulu münazarada öğrenciler enerjinin faydaları ve zararlarını tartıştı. Münazara öncesi bir konuşma yapan Rize Barosu Başkanı Avukat Ateş Hatinoğlu, amaçlarının gençleri yarıştırmak olmadığını belirterek, “Asıl amacımız gençlerimizin kendilerini ifade edebilme yeteneklerini geliştirmektir. Medeni cesaretlerini ve topluma karşı konuşma kabiliyetlerini geliştirebilmektir. Demokrasi, insan hakları ve çevre gibi konularda fikir sahibi olmalarında katkı sağlamaktır” dedi.

1.20110401171913..jpg

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun da katıldığı programdaki misafirler arasında Gazeteci Tayfun Talipoğlu da vardı. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun sınıf arkadaşı olan Talipoğlu programa Hacımüftüoğlu’nun davetlisi olarak katıldı. Gençlere yönelik bir konuşma yapan Talipoğlu, Türk medyasının geldiği noktayı eleştirerek medyanın gençlere kötü alışkanlıklar aşıladığını vurguladı.

Talipoğlu konuşmasında, “Ekranlarda dayanılmaz bir dayak hadisesi var. Şimdi reyting almak için birde tecavüz sahneleri başladı. Bu ortamda ben Bamteli, Yol Hikayesi programı yapıyorum. Çok zor oluyor. Anadolu’yu anlatacaksınız. Anadolu insanının güzelliklerini anlatacaksınız. İsim vermeyeyim geçmişte çalıştığım televizyonların birinde, genel müdür bana dedi ki ‘İyi hoşsun. Çok güzel programlar yapıyorsun.’ Programların gece 01.30’da yayınlanıyor. ‘Seni primetime alalım da reklam verenler diyor ki araya biraz kadın kız katsın.’ Dedim ki sayın müdürüm dalga mı geçiyorsunuz. Yok istiyorlar dedi. Ben Yol Hikayesi’nin Bamteli’nin neresine atacağım onu. Fadime’yi samanlıkta nasıl bastılar bölümümü yapacağız?” dedi.