Faili Meçhul Dosyasında Bomba İddialar - VİDEO

Faili Meçhul Dosyasında Bomba İddialar - VİDEO
Tansu Çiller'in danışmanı Memduh Bayraktaroğlu faili meçhul dosyalarla ilgili önemli iddialarda bundu. Sedat Peker'in Başbakanın kocası...

Sedat Peker'in Başbakanın kocası Özel Çiller ile görüşmeye eşofmanla geldiğini söyleyen  Bayraktaroğlu, Sedat bu hareketiyle Özer Çiller'e "sana bu kadar değer veriyorum" demek istediğini savundu.

Bir dönem MGK ve MİT'in ortadan kaldırılacaklar lsitesi hazırladığını savunan Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in danışmanı Memduh Bayraktaroğlu faili meçhul dosyalarla ilgili önemli iddialarda bulundu.

Kanal a'da yayınlanan ve Bedrettin Uğur ile Mehmet Baransu'nun sunduğu Siyaset Masası porgramına konuk olan Memduh Bayraktaroğlu, İşadamı Halis Toprak'ın faili meçhul listesinden çıkmak için bir milyon doların üzrinde para verdiğini iddia etti.
 
Terörün iki para kaynağı!

Milli Güvenlik Kurulu kararı ve MİT'in emniyeti dışlayarak, bir karar aldığını ve liste oluşturulduğunu söyleyen Bayraktaroğlu, daha sonra bu liste üzerinden operasyonların başlatıldığını savundu. Terörün zengin Kürt işadamları ve uyuşturucu gibi iki para kaynağı olduğu kanısına varan MGK ve MİT'in bir lsite hazırladığını söyleyen Membuh Bayraktaroğlu, onların fikrine göre bu ikisinin önüne geçilmesi halinde terörün biteceği kanısı mevcuttu. Halis Toprak da öldürülecekler arasındaydı ve Toprak hem Kürt işadamları hem de uyuşturucu listesindeydi.
 
Toprak liste dışında kalmak için kaç milyon dolar ödedi?

Bir gün Toprak'ın damadı Emre Dildar'ın kendisine geldiğini ve  “Memduh Abi bir uğrasan da sohbet etsek” dediğini belirten Bayraktaroğlu; “Gittik oturduk konuştuk. Dediki sizinkiler bizim ağayı öldürecekler. Babaya yazık yüzbinler değil milyonlar isteniyor dedi Halis Toprak'tan.
 
Tansu Hanım böyle bir şeyi yapmasına hayatta ihtimal vernediğini söyleyen Bayraktaroğlu şöyle devam etti: “Aradan bikaç zaman geçti Emre ile bir balıkçıda buluştuk dediki “Abi, Ağa parayı verdi. Rakam yüz bin dolarlarla ifade edilmediğine göre bir milyon doların üstünde olsa gerek.”
 
Toprak'ın evine gelenler kimlerdi?

Toprak'ın evine hanımlarıyla beraber iki ailenin geldiğini belirten Bayraktaroğlu; “Biri o dönemde bir albay hanımı ama işadamı gibi sözde sohbete geliyorlar. Acaba birileri mi gönderdi o eve ve masada mı ayrıca tehdit ettiler. Buralarını bilmem, onu Halis Toprak anlatır”  diye konuştu.
 
Özer Çiller Sedat Peker ile neden buluştu?

2001'de Özer Çiller'in kendisine geldiğini belirten Memduh Bayraktaroğlu “Gitti geldi ben Sedat Peker ile görüşmek istiyorum dedi. Ben de Peker'e aktardım o da abi bir tek sizin evde görüşürüm dedi. Buluştuk benim evimde tarih 2001. Buluşmanın gerekçesi ANAP'tan 17-18 milletvekilini sözde Sedat ayarlayacak ve DYP'ye geçecekler, 5 tane de MHP'Li geçecek.
 
Peker görüşmeye eşofmanla geldi

Sedat Peker'in Başbakanın kocası Özel Çiller ile görüşmeye eşofmanla geldiğini söyleyen  Bayraktaroğlu, “Sedat bu hareketiyle Özer Çiller'e sana bu kadar değer veriyorum demek istediğini savundu.
 
Hedefte Ecevit ve MHP vardı.

Burada amaçlarının Ecevit'e hasta raporu almak olduğunu belirten Bayraktaoğlu, “Ecevit'e hasta raporu alacaklardı eski Cemal Gürsel gibi. Hüsamettin Özkan büyük ihtimalle başbakan olacak, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz da başbakan yardımcıları olacaktı ve  MHP dışlanacaktı.