Fair Play Büyük Ödülü Gaziantep Üniversitesi’ne

Fair Play Büyük Ödülü Gaziantep Üniversitesi’ne
2015 Türkiye Fair Play Ödülleri değerlendirmesinde Gaziantep Üniversitesi, Toplumsal Duyarlılık Projeleri Uygulaması ile Toplumsal Fair Play Büyük Ödülünü...

2015 Türkiye Fair Play Ödülleri değerlendirmesinde Gaziantep Üniversitesi, Toplumsal Duyarlılık Projeleri Uygulaması ile Toplumsal Fair Play Büyük Ödülünü kazandı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından gerçekleştirilen 2015 Türkiye Fair Play Ödülleri töreni Ataköy'deki Olimpiyat Evi'nde düzenlendi. Törene, eski bakanlardan Fikret Ünlü, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Uluslararası Fair Play Komitesi (CIFP) Başkanı Jeno Kamuti, TMOK Başkanı Uğur Erdener ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan TMOK Başkanı Uğur Erdener, fair play anlayışının iyi ve dürüst insan anlamı taşıdığını dile getirerek, "Fair play sporda ise iyi ve dürüst olmanın yanı sıra, oyunu kurallarına göre oynamak ve uygulamaktır. Sporda şiddeti çokça tartışıyoruz. İşte bu ortamın içinde, ödül alan siz değerli misafirlerimizin birçok konuda örnek olmasını diliyoruz, bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından TMOK'un sıkı bir değerlendirme sonucu ödüle layık gördüğü kişi ve kurumlar açıklanarak, ödülleri verildi. Gaziantep Üniversitesi yarışmada, 2009'dan buyana uyguladığı ve diğer üniversitelere de örnek olan Toplumsal Duyarlılık Projeleri Uygulaması ile Toplumsal Fair play Büyük Ödülünü kazandı. Ödülü TMOK Başkanı Uğur Erdener'in elinden alan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi'nin ilk kez yaşama geçirdiği birçok önemli projenin diğer üniversitelerde de uygulanmaya başlandığını belirterek, "Üniversitemizde zorunlu ders olarak okuttuğumuz Toplumsal Duyarlılık Projesi Dersleri YÖK ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından diğer üniversitelerde de zorunlu ders olarak okutulması konusunda ilke kararı alındı. TDP ile geçtiğimiz yıl da Türkiye'nin saygın kuruluşlarından Türkiye Halkla İlişkiler Derneği'nin (TÜHİD)Altın Pusula Büyük Ödülü'nü kazandık. Gaziantep Üniversitesi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'ye örnek olacak projelerin ilk uygulayıcısı olmaya devam edecektir" dedi.

Fair Play Büyük Ödülü Gaziantep Üniversitesi’ne

Fair Play Büyük Ödülü Gaziantep Üniversitesi’ne

Kaynak:IHA