Farkı Renkli Giyim Tarzı

Farkı Renkli Giyim Tarzı
Adıyaman'da yaşayan ve yaşamı boyunca rengarenk takım elbise giyen ve gittiği her yerde dikkatleri üzerine çeken Ahmet Nalbant (Cesi Dayı) hayatı renkli...

Adıyaman'da yaşayan ve yaşamı boyunca rengarenk takım elbise giyen ve gittiği her yerde dikkatleri üzerine çeken Ahmet Nalbant (Cesi Dayı) hayatı renkli yaşıyor.

Adıyaman'ın Tut ilçesinde yaşayan ve ilginç bir hayat hikayesine sahip Cesi Dayı günde 3-4 defa takım elbise değiştiriyor. Kırmızı, yeşil, sarı, turuncu, siyah, beyaz ve daha birçok renkte takım elbiseye sahip olan Cesi Dayı elbiselerini gardıroba sığdıramıyor. Cesi Dayı'nın takım elbisesinin rengine uygun olarak gömlek, kemer ve ayakkabısı da bulunuyor. Gençlik yıllarında İstanbul'da yaşayan ve daha sonra memleketi Tut ilçesine gelen Cesi Dayı, belediyede temizlik görevlisi, tahsildarlık, bekçilik görevlerinde çalıştı. Daha sonra belediye başkan vekili ve başkan yardımcılığı yapan Cesi Dayı 9 yıldan beri belediye meclis üyesi olarak görev yapıyor. İlçeye gelen yabancı kişiler Cesi Dayı'yı görünce renkli simayla birlikte fotoğraf çekilmeyi ihmal etmiyor.

"BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI DA YAPTI"

Renkli giyinmeyi sevdiğini belirterek, 1971 yılında başından geçen bir anısını anlatan Ahmet Nalbant (Cesi Dayı), "1971 yılında İstanbul'dan geldiğim zaman Tut'ta o zaman takım elbise giyen kimse yoktu. Ben o zaman siyah bir pardösü kuşaklı takım elbiseyle kahvehaneye gelmiştim. Kahvede otururken bir dayı vardı, Çakır Dayı derlerdi. Dönüp dönüp bana bakıyor. Ben kendine baktığım zaman yönünü öbür tarafa dönüyor. "Çakır baba beni tanımadın mı?" dedim. "Yok tanımadım, ben de seni kaymakam zannettim" dedi" ifadelerini kullandı.

Belediyenin çeşitli birimlerinde 26 yıl çalıştığını ve emekli olduktan sonra belediye başkan yardımcılığı görevini yaptığını kaydeden Cesi Dayı, 9 yıldan beri belediye encümeni olarak görevini sürdürdüğünü dile getirdi.

"GARDIROBUMDA 60-70 TANE ELBİSE VAR"

Çocukluktan beri renkli giyinmeyi sevdiğini aktaran Cesi Dayı, "Çocukluktan beri renkli giyinmeyi çok seviyorum. Onun için rengarenk giyiniyorum. Yani bende her renk elbise bulunuyor. Her renk elbisenin gömleği, ayakkabısı ve kemeri var. Siyah elbisenin siyah ayakkabısı var, yeşil elbisenin yeşil ayakkabısı var, beyazın beyazı var, kırmızının kırmızı var. Gardırobumda 60-70 tane elbise var. Gardırobuma elbise sığmıyor. Elbiselerin sığması için 4 tane gardırop almam lazım. Elbiselerimi yurt dışından sponsorlarım gönderiyor" dedi.

Kaynak:IHA