Farmville'e Ruslar ortak oldu

Farmville'e Ruslar ortak oldu
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un popüler oyunları Farmville ve Mafia Wars'ın yazılımlarını yapan şirkete Rus Digital Sky Technologise ortak oldu.

Rus Digital Sky şirketi 180 milyon dolarlık hisse ile Zynga'nın yüzde 35'ine sahip oldu.

 

Bir kısmı Rus milyarder Alisher Usmanov'a ait olan şirketin 180 milyon dolarlık ön yatırım  ile ABD'nin online  oyun pazarında lider olmaya hazırladığı belirtiliyor.

 

Digital Sky İcra Kurulu Başkanı Yuri Milner yaptığı açıklamada, Facebook ile ortaklaşa çalışmanın kendileri için ilginç bir işbirliği olacağını söyledi.

 

Facebook ve benzeri sosyal ağlarda online oyun pazarının 2012 yılında 2 milyar doları bulacağını ifade eden Milner, bu amaçla  pazardaki yatırımlarını arttırmak ve pazarda söz sahibi olmak istediklerini vurguladı.

 

Londra ve Moskova'da ofisleri olan Digital Sky, bu işbirliği için Facebook'a 200 milyon dolar ödedi.

 

Milner, şirket stretejilerinin mutlak lider olacakları sektörlere yatırım yapmak olduğunu kaydederek, Batı Avrupa ve ABD'De hızla büyüyen eğlence ve fantastik endüstrisinin kendilerini yatırım yapmaya yönelttiğini söyledi.

 

180 milyon dolarlık hissesini  Ruslara devreden Zyngna'nın kurucu ortağı Justin Smith ise gelecek yıl sosyal ağ sitelerindeki oyunların reklam payının 210 milyon dolar ile 355 milyon dolar arasında olacağını vurguladı.
 
Facebook üzerinden ulaşılan Farmville,  günde 65 milyon kişi tarafından oynanıyor.