Faruk Eczacıbaşı’nın “Daha Yeni Başlıyor” Kitabı Çıktı

Faruk Eczacıbaşı’nın “Daha Yeni Başlıyor” Kitabı Çıktı
Eczacıbaşı Holding Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın geleceğin dünyasında insaları nelerin beklediğini...

Eczacıbaşı Holding Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın geleceğin dünyasında insaları nelerin beklediğini örneklerle anlattığı "Daha Yeni Başlıyor" isimli kitabı piyasaya çıktı.

Faruk Ezcacıbaşı, kitabında "Yapay zeka, akıllı şehirler ve bilgisayar korsanlığı" gibi güncel konularına değiniyor. Eczacıbaşı, "20-25 yıl önce bilgisayar vardı, donanım ve bazı hizmetler vardı. Ama iş artık öyle değil. Yeni modellere, yeniliklere ihtiyaç olduğunu hissediyoruz" diyerek eğitimden, sağlığa, sanayiden akla gelecek her soyut ve somut kurumun yenilenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Kitapta kendi kişisel deneyimlerinden, Eczacıbaşı Holding'in "kompüter" serüveninden, Türkiye'nin geçirdiği dönüşümlerden, küresel değişimden ve dünyadaki son gelişmelerden yola çıkan Faruk Eczacıbaşı, her gün daha büyük bir ivmeyle hayatımıza giren teknolojik gelişmelerin getirdiklerini ve götürdüklerini inceliyor; kuşaklar arası ilişkilerden, gelecekte dünyayı iyisi ve kötüsüyle nelerin bekliyor olabileceğini tartışıyor. Kitapta her kurumun mutlaka yenilenmeye ihtiyacı olduğuna, hatta mecbur olduğuna dikkat çekiliyor.

Faruk Eczacıbaşı'nın üzerinde aralıksız 2 yıl çalıştığı kitabın gelirinin tamamı ise Türkiye Bilişim Vakfı'na bağışlanacak.

Faruk Eczacıbaşı’nın “Daha Yeni Başlıyor” Kitabı Çıktı

Faruk Eczacıbaşı’nın “Daha Yeni Başlıyor” Kitabı Çıktı

Kaynak:IHA