Fedakarlığın Adresi Sağlıkçılardan Örnek Bir Hizmet

Fedakarlığın Adresi Sağlıkçılardan Örnek Bir Hizmet
Rize İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri fedakar gerektiren hizmetlere bir yenisini daha ekledi.

Engebeli arazilerle patika yolların yoğun olarak bulunduğu Rize'de daha önceyağmurda, çamurda, karda kışta binbir güçlükle  hastalara ulaşan Rize İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri yine özverili bir şekilde çalışarak sağlık noktasında Rize'de hizmetlerin en güzelini yapmaya devam ediyor. Sağlıkçılar bu kez down sendromlu genç bir bayanın diş tedavisi için tüm arazi engellerini aşarak patika yollardan hastaya ulaştı. 112 Acil Servis ekipleri genç bayanı alarak tedavisi için Rize Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Rize’nin Kambursırt Mahallesinde yaşayan down sendromlu 20 yaşındaki Esra Civelek, diş tedavisinin yapılabilmesi için evinden 112 acil servis ve evde sağlık hizmetleri ekiplerince ulaşımı zor olan yollar aşılarak evinden alındı ve Rize Devlet Hastanesi ameliyathanesinde anestezi eşliğinde diş tedavisi yapıldı.

esh1.jpg

44957.jpgRize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Rize’nin dağlık bir bölge olması nedeniyle coğrafi engellere rağmen zor koşullarda evdeki yatağa bağımlı hastalara ağız ve diş sağlığı hizmetlerini evinde sunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri ekibi bu kez de evde tedavisi yapılamayacak durumda olan zihinsel ve bedensel engelli hastalar için Devlet Hastanesi ile birlikte diş hekimi  ve anestezi uzmanlarının da dâhil olduğu bir ekip tarafından genel anestezi altında diş çekimi işlemleri yapıyor” dedi.

esh2.jpg

Tepe, “dişçi koltuğuna oturamayan, yürüyemeyen hastalar evinden ambulans ile alınarak Rize Devlet Hastanesi’nde bazı tetkiklerden geçirilerek genel anestezi açısından uygunluk raporu çıkarılarak ameliyathanede tedavi altına alınıyor. Sağlık Müdürlüğüne ait 112 komuta merkezi ile Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi bünyesindeki ambulanslarla evinden alınarak hastaneye nakilleri yapılan hastalar tedavisi yapıldıktan sonra aynı şekilde evlerine bırakılıyor.” diye konuştu.

esh3.jpg

20 yaşındaki down sendromlu kızı Esra Civelek’in diş rahatsızlıklarından dolayı beslenme problemleri yaşadığını söyleyen anne Aysel Civelek ise yaptığı açıklamada, evde sağlık hizmetleri birimi tarafından bir süredir evde hizmet aldıklarını fakat diş çekimi için kendilerine hastalarının hastaneye götürülerek tedavisinin yapılacağının söylendiğini ifade ederek, “Evimizin zor ulaşım şartlarına rağmen gelip hizmet verdiler, şimdide çocuğumu ambulansla alıp hastaneye götürdüler hizmeti verenlerin hepsinden Allah razı olsun” dedi.

esh4.jpg