Fenerbahçe, Rize Maçı İçin İtiraz Edecek

Fenerbahçe, Rize Maçı İçin İtiraz Edecek
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, Rizespor maçı için Tahkim Kurulu’na itirazda bulunacaklarını açıkladı.

Fenerbahçe Kulubü, Ç.Rizespor maçında şampiyonluk kutlamasını gerçekleştirmek için Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kuruluna başvuracak.

Aziz Yıldırım’ın ceza evine girmesi durumunda kulübün seçime gidilecek döneme kadar Fenerbahçe’yi yönetecek olan Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, Ç.Rizespor maçında şampiyonluk turu atmak istediklerini, bunun için Tahkim Kuruluna itirazda bulunup seyircisiz oynama cezasının iptalini isteyeceklerini kaydetti.

abdullah-kigili.jpgFenerbahçe’ye verilen seyircisiz oynama cezasına itiraz edeceklerini ifade eden Kiğılı, “Tahkim Kurulu itirazımızı kabul ederse şampiyonluk turumuzu Rize maçından sonra atacağız. Kabul etmezlerse Karabük maçında şampiyonluk kutlayacağız, o maç da Cuma günü. Daha sonra Pazar günü bütün taraftarlarımız için şampiyonluk kutlaması organize edeceğiz.” Dedi.

“RİZE MAÇINDA ŞAMPİYONLUK TURUMUZU ATACAĞIZ”

Beşiktaş karşılaşması sonrasında açıklamada bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, karşılaşmanın güzel ve zevkli bir maç olduğunu belirterek, “Gönül isterdi ki bugün Beşiktaş’ı yenseydik. Lig tarihinde 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden tek takım olacaktık. Bizim gönlümüzden gelen buradan gelip ayrılmaktı ama olmadı. Karşılıklı ataklarla güzel bir maç oldu. Zaman zaman biz iyi oynadık zaman zaman onlar iyi oynadı. Dosthane bir şekilde bitti maç. İkinci ile aramızda şu an 12 puan fark var. 4 tane de maçımız kaldı. Tahkim Kurulu, Ç. Rizespor maçında sahamızı kapattı. İtirazımızı yapıyoruz. Eğer itirazımız kabul görürse Rize maçında şampiyonluk turumuzu atacağız” dedi.

“SOSYAL MEDYAYA HER ŞEY SÖYLENİYOR”

Bir basın mensubunun, ‘Hafta içerisinde Galatasaray’ın durumundan dolayı maçı Beşiktaş’a vereceğiniz konuşuluyor? Bu doğru mu?” sorusuna Kiğılı, “Sosyal medyaya her şey söyleniyor. Tarihte görülmüş mü? 3 büyük kulübün en kötü zamanında olmamış böyle bir durum. Bugün olacak şey mi böyle bir şey. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bugün galip gelebilirdik. Kesinlikle üstün olan taraf Fenerbahçe’ydi” cevabını verdi.

“SON ÜMİDİMİZ ANAYASA MAHKEMESİ”

Başkan Aziz Yıldırım’ın hukuki durumu ile ilgili de konuşan Kiğılı, şunları kaydetti: "Bir ay öncesinde sayın başkanımız ferdi olarak Anayasa Mahkemesi’ne müracaatını yaptı. Zannediyorum şuanda müracaatı inceleniyor. Hukukçu olmadığım için size hukuksal olarak cevap vermem mümkün değil. İnşallah son ümidimiz Anayasa Mahkemesi. Oradan hayırlı bir netice çıkarsa bu şampiyonluğu çok daha güzel kutlayacağız. Tüzük gereği zaten kulübü aksi bir durum halinde de başkan vekili yönetiyor. Dolayısıyla hiç olmamasını temenni ettiğimiz durumun olması halinde tüzük belli 30 ile 40 gün arasında yönetim kurulu seçime gidecek. Bu zaman zarfında dolayısıyla başkan vekili olarak kulübü elimden geldiği ölçüde götürmeye çalışacağım."