Fenerbahçe Denizli'yi bir rekordan etti

Fenerbahçe Denizli'yi bir rekordan etti
4. TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe'ye 2-0 yenilerek kupayı rakibine kaptıran Beşiktaş, bir sezonda ''üçleme'' yapma şansını yakalayamadı.
Geçen sezon Turkcell Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan ve Fortis Türkiye Kupası'nı da müzesine götürme başarısı gösteren Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmadan 2-0 yenik ayrılınca, 3. kupayı alma başarısını gösteremedi.

KUPAYI İKİNCİ KEZ KAÇIRDILAR

Futbol Federasyonu tarafından 2006 yılından bu yana, eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında yapılan, lig ve Türkiye Kupası şampiyonlarını karşı karşıya getiren dev organizasyondaki ilk kupayı alma başarısı gösteren Beşiktaş, bu akşam Fenerbahçe'ye yenilerek, 2. kez bu kupayı kaçırdı.

İlk kez 2006 yılında yapılan organizasyonda Galatasaray'ı 1-0 yenerek ilk kupanın sahibi olan siyah-beyazlı takım, 2007 yılında ise Fenerbahçe'ye 2-1 yenilmiş ve kupayı rakibine bırakmıştı.

Kupada 3 kezle en fazla oynama unvanını elinde bulunduran Beşiktaş, 2009 yılında da yine Fenerbahçe'ye yenilince kupayı bir kez daha rakibine verdi.

DENİZLİ, TARİHSEL FIRSATI KAÇIRDI

Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyarak bu başarıyı siyah-beyazlı takıma ilk kez yaşatan yerli teknik adam olan ve Fortis Türkiye Kupası'nı da kazandırarak 19 yıl aradan sonra iki kupaya imza atan teknik direktör Mustafa Denizli, yeni bir tarih yazma fırsatını kaçırdı.

2006'daki TFF Süper Kupa'yı Fransız teknik adam Jean Tigana ile kazanan Beşiktaş, bu akşam aynı başarıyı gösteremeyince Denizli de bu kupayı kulübüne getiren ilk yerli teknik adam olma fırsatını değerlendiremedi.