Fenerbahçe deplasmanda yine kayıplarda

Fenerbahçe deplasmanda yine kayıplarda
Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Sivasspor, sahasında konuk ettiği Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı.

Spartak Moskova'yla yaptığı müthiş mücadelede istediğini elde edemeyen ve Devler Ligi kapısından dönen Fenerbahçe, ligde de moral bulamadı.

Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Fenerbahçe, moral bozukluğunu üzerine atamadan gittiği Sivas'ta 2 puan daha bıraktı. Ligin ilk haftasında Elazığ karşısında İzmir'de 2 puan yitiren sarı lacivertli takım Sivas'ta özellikle ilk yarıda gol pozisyonlarından yararlanamayınca beraberlikle yetindi. Fenerbahçe'de Kocaman ile sorun yaşayan Alex 11'de yer alırken 70 dakika sahada kaldı.

SİVASSPOR: 0 - FENERBAHÇE: 0

STAT: 4 Eylül

HAKEMLER: Yunus Yıldırım xx, Muhittin Gürses xx, Serkan Akarca xx

SİVASSPOR: Borjan xx, Ziya xx, Pedriel xx (Grosicki dk. 73 x), Kadir xx, Erman xx (Murat dk. 89 ?), Eneramo x, Doğa x (Rajnoch dk. 70 x), Navratil x, Erhan x, Uğur xx, Aatıf xx

YEDEKLER: Atilla, Cerny, Hayrettin, Kaan

TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

FENERBAHÇE: Mert xx, Egemen x, Hasan Ali x (Semih dk. 85 x), Mehmet Topal xx, Yobo xx, Sow xx, Alex xx (Stoch dk. 71 x), Kuyt xx, Selçuk x, Mehmet Topuz xx (Caner dk. 71 x), Gökhan xx

YEDEKLER: Serkan Bekir, Recep, Salih

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

SARI KARTLAR: Rajnoch, Aatıf (Sivasspor), Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Fenerbahçe maça çok hızlı başladı. İlk dakikada Gökhan'ın uzun pasında Kuyt'tan önce Erhan topu uzaklaştırdı, Selçuk'un Alex'e atmak istediği pasta savunma araya girdi. 4. dakikada Fenerbahçe çok önemli bir şansı kaçırdı. Soldan Sow'un nefis topuk pasıyla son çizgiye inen Hasan Ali ortaladı, Alex ceza alanında iyi yükseldi, kafa vuruşu Borjan'da kaldı.
 
11. dakikada Fenerbahçe bir gol daha kaçırdı, soldan Hasan'ın ortasında top sağa açıldı, sağdan Mehmet ortaladı, ön direkte Sow çevirdi, arkasında Selçuk'un vuruşunda top Alex'e çarptı ve Sow o noktada ofsaytta kaldı. Selçuk iyi vurabilse Fenerbahçe golü bulabilirdi.

12'de Fenerbahçe ceza alanına uza noktadan serbest vuruşta Erman'ın ceza alanına ortasını Kuyt karşıladı, süren atakta sol çaprazdan Ziya'nın sert vuruşu farklı şekilde auta gitti.

13. dakikada Mehmet Topuz ceza alanına kaçan Sow'a nefis bir pas aktardı, Sow topu aldı ama ileri çıkan Borjan açıyı kapattı, Sow aşırttı ancak top kaleyi bulmayınca mutlak bir gol şansı kaçtı. 15'te Fenerbahçe yine etkili geldi. Ani atakta Sow ceza alanına topla irdi, 3 oyuncu arasında topu kaybetti ancak Navratil'e çarpan top şanslı bir şekilde soldaki Kuyt'ın önüne düştü, Hollandalı'nın kaleye vuruşu ise kötü oldu.
 
21. dakikada Gökhan'ın sağdan ceza alanına ortasında Erhan topu kornere gönderdi, Alex sağdan ortaladı, top Ziya'dan kornere gönderildi. Alex bir kez daha ortaladı, soldan Kuyt ve sağdan Mehmet'in orta denemesinde Sivasspor savunması dikkatliydi.

22'de Sivasspor ani atağında Pedriel topu ileri taşıdı, pasında ceza alanında Doğa topu bıraktı, Aatıf topu sol çaprazda aldı ve vurdu ancak meşin yuvarlak yan ağlara takıldı.

26'da Mehmet Topuz'un uzun pasında soldan Sow ceza alanına irdi, kapatılınca sağa pasını açtı, Kuyt dışarı indirdi, Alex gelişine kötü vurunca Fenerbahçe bir golden oldu.

28. dakikada Erman Kılıç uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşta bu kez kaleyi denedi, sert vuruşunda top auta gitti.

29'da Eneramo'ya atılan etkili pasta Mert kalesinden çıktı ve açıyı kapattı, Eneramo'nun şutu Mert'e ve yeniden Eneramo'ya çarpıp auta gitti.

31'de Sow ceza alanına sağdan Gökhan'ın pasıyla topla buluştu, açıyı düzeltmek için topla oynayınca Erhan son anda araya girip mutlak bir tehlikeyi savuşturdu.

32'de Gökhan'la ikili mücadelesi sonrasında Doğa'nın bir sakatlığı var ve oyun bu nedenle durdu. Gökhan da hafif bir sakatlık yaşadı.

35'te Sivasspor mutlak golü kaçırdı. Ceza alanında Gökhan'ın uzaklaştırmak istediği top Aatif Chahechouhe'nun önünde kaldı, Aatif plaseledi ve topu son anda parmaklarının ucuyla Mert kornere çeldi.
 
44'te Pedriel'in sağ uzak noktadaki Uğur'a ortasında Mehmet Topal topu kornere gönderdi. 45'te kornerde ceza alanına ortalanan top uzaklaştı, süren atakta Ziya'nın içeri çevirdiği topu Egemen karşıladı. 1 dakikalık uzatmada da gol olmayınca ilk yarı 0-0 berabere sonuçlandı.  
 
47'de kullanılan frikikte Alex yerden pasını verdi, Kuyt ceza alanı önünden sert vurdu, top köşeye gitti ama Borjan'da kaldı.

51. dakikada Hasan Ali soldan son çizgide pası aldı ve içeri ortaladı, Erhan yerden gelen topu kafayla uzaklaştırdı. Aynı dakikada ani gelişen Sivas atağında Aatif Chahechouhe sahnedeydi. Önce nefis derin pasını Egemen engelledi, sonrasında süren atakta soldan ceza alanına pasla girdi, karşı karşıya vuruş yapmak isterken top ayağına takıldı ve Mert'te kaldı, mutlak gol şansı kaçtı..
 
57. dakikada Hasan Ali solda Pedriel'e pres yaparak korner kazandırdı, köşe vuruşunda sol çaprazda Gökhan'ın şutu savunmadan döndü, Sivasspor ileri çıkmak isterken Gökhan'a faul yaptı. Alex frikiği kullandı, ceza alanında Eneramo topu uzaklaştırdı. Arka direkte yerde kalan Kuyt ise penaltı bekledi ama oyun sürdü. Fenerbahçe'nin süren atağında ceza alanı önünde boşta kalan topa Mehmet topuz sert ama isabetsiz vurdu; üstten auta çıktı.

61'de Gökhan ceza alanına atılan pasta bire anda pozisyon buldu, aşırtma denemesinde top iyi noktaya itmedi ve Borjan'da kaldı.
 
63'te Sivasspor etkili geldi.. Erman Kılıç ceza alanı sol çaprazında açısını düzeltti ve sağ ayağıyla sert vurdu, top az farkla üstten auta gitti.

65'te Fenerbahçe bu kez etkili eldi.. Sağdan Gökhan ceza alanına iyi ortaladı, Sow iyi zamanlama sağlayamayınca top kafasını sıyırdı ve auta gitti.

67. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı, Mehmet Topal ceza alanı önünde buluştuğu topu düzeltti ve nefis vurdu, top üst direkten döndü, oyun alanına döndü ve uzaklaştırıldı.. Mehmet Topuz sağdan ortaladı, Sow'dan önce Borjan topu kaptı.

Aynı dakikada bire nefis şut daha. bu kez Erman ceza alanı dışından nefis vurdu, Mert aynı güzellikte uzanıp topu kornere gönderdi.

80'de Gökhan Gönül sağ kanattan ceza alanına ortaladı, arka direkte Kuyt topa koştu ancak yetişemedi.

82'de Sivasspor sağ kanattan serbest vuruş kazandı, Rajnoch Erman'ın ortasında ofsaytta kaldı.

83'te Aatif Chahechouhe ceza alanına soldan gelen ortada, Hasan Ali'ye hava topu mücadelesinde faul yaptı, hakem sarı kartını Aatıf için çıkarttı.

84'te Uğur sağdan ortaladı, Eneramo'dan önce Gökhan topu uzaklaştırdı, soldan Rajnoch'un ortasını da Yobo uzaklaştırdı.

Yıldırım'ın verdiği 4 dakikalık uzatmada da gol olmayıca maç başladığı gibi bitti. Fenerbahçe, İzirmir'de oynadığı Elazığ maçından sonra Sivas'ta da 2 puan bıraktı.