Fenerbahçe ESKİ tas ESKİ hamam

Fenerbahçe ESKİ tas ESKİ hamam
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Eskişehirspor'a konuk olan Fenerbahçe, rakibine 2-1 mağlup olarak deplasmanda üst üste dördüncü yenilgisini aldı.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan maça her iki takım da son derece kontrollü bir oyunla başladı.  Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Bülent Ertuğrul ve Diomansy Kamara atarken, Sarı-lacivertliler'in tek sayısını Moussa Sow kaydetti. Fenerbahçe'de Caner Erkin kırmızı kart görürken, Sarı-lacivertliler 17 dakika 10 kişiyle mücadele etti.

STOCH'UN POZİSYONUNDA PENALTI VAR MI YOK MU?

Maçın 5. dakikasında Fenerbahçe'de Miroslav Stoch, ceza sahasında Veysel Sarı'yla girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Slovak futbolcu bu pozisyon sonrası penaltı beklerken, maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

Maçın ilerleyen bölümlerinde rakibi üzerinde baskı kuran ev sahibi ekip, özellikle Erkan Zengin önderliğinde sol kanattan geliştirdiği ataklarla rakip kalede gol aradı.

BÜLENT ERTUĞRUL TAKIMINI ÖNE GEÇİRDİ

Eskişehirspor, Fenerbahçe karşısında aradığı golü 31. dakikada buldu. Bu dakikada Fenerbahçe defansının uzaklaştırmakta güçlük çektiği topa son derece şık vuran Bülent Ertuğrul, takımını öne geçiren isim oldu. 1-0

Golden sonra da ataklarını sürdüren ev sahibi ekip, özellikle Erkan Zengin ve Diomansy Kamara'yla ikinci gole çok yaklaştı, ancak bu ataklardan sonuç alamadı.

ALEX DE SOUZA TOPU DİREĞE NİŞANLADI

Fenerbahçe, ilk yarıdaki tek etkili atağında bu yarının uzatma dakikalarında Alex de Souza'yla gole yaklaştı.

Brezilyalı futbolcu, Sarı-lacivertliler'in kazandığı serbest atışta topu direğe nişanlayınca, Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 geride girdi.  

ALEX KAÇIRDI, KAMARA FARKI 2'YE ÇIKARDI

Karşılaşmanın ikinci yarısı karşılıklı ataklarla başlarken, Fenerbahçe 51. dakikada Alex de Souza'yla beraberlik golüne yaklaştı, ancak sonuç alamadı.

Buna karşın Eskişehirspor, kendisini rahatlatan golü 55. dakikada buldu. Bu dakikada sahneye çıkan Diomansy Kamara, farkı 2'ye çıkartan isim oldu. 2-0

Farkı azaltmak için tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe karşısında Eskişehirspor, kontra ataklarla üçüncü gole çok yaklaştı, ancak bu ataklardan sonuç alamadı.

FENERBAHÇE 10 KİŞİ KALDI, GOLÜ BULDU

Maçın 73. dakikasında bir pozisyon sonrası hakeme küfürlü itirazda bulunan Caner Erkin, oyuna girdikten sadece 7 dakika sonra direkt kırmızı kart görürken, Fenerbahçe de sahada 10 kişi kaldı.

Fenerbahçe puan için kendisini umutlandıran golü 75. dakikada buldu. Bu dakikada son derece güzel bir vuruş yapan Moussa Sow, farkı 1'e indiren isim oldu. 2-1

ESKİŞEHİRSPOR ÜST ÜSTE İKİ ŞUTTA DİREĞE TAKILDI

Maçın 77. dakikasında son derece ilginç bir pozisyon yaşandı. Ev sahibi ekibin kazandığı bir duran top organizasyonu sonrası önce Diego ardından da Diomansy Kamara üst üste iki vuruşta meşin yuvarlağı aynı direğe nişanladı.

Maçın son bölümlerinde beraberlik golü için risk alan Fenerbahçe karşısında girdiği ataklardan sonuç alamayan Eskişehirspor, buna karşın sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Ligde üst üste dördüncü deplasman maçını kaybeden Fenerbahçe, 54 puanda kaldı. Ligde 2 maç aradan sonra galip gelen Eskişehirspor ise puanını 41'e yükseltti.

eskisehirspor-fenerbahce-1.jpg

Eskişehirspor 2 - 1 Fenerbahçe

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Selçuk Kaya

ESKİŞEHİRSPOR: Ivesa - Veysel, Ediz, Diego, Dede - Hürriyet, Alper (Dk. 82 Pele), Bülent Ertuğrul, Erkan Zengin (Dk. 50 Volkan Yaman) - Serdar (Dk. 90 Batuhan), Kamara

FENERBAHÇE: Volkan - Gökhan Gönül, Bekir, Yobo, Ziegler - Mehmet Topuz (Dk. 66 Caner), Cristian, Emre (Dk. 66 Selçuk), Stoch (Dk. 81 Bienvenu) - Alex, Sow

GOLLER: Dk. 31 Bülent Ertuğrul ve Dk. 55 Kamara (Eskişehirspor) / Dk. 75 Sow (Fenerbahçe)

KIRMIZI KART: Dk. 73 Caner (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Diego, Alper (Eskişehirspor) / Mehmet Topuz, Bekir, Ziegler (Fenerbahçe)

MAÇTAN DAKİKALAR

5'te F.Bahçe'de Stoch, ceza sahasında Veysel'le girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Sarı-lacivertli futbolcular bu pozisyon sonrası penaltı beklerken, maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

8'de Eskişehirspor'da Dede'nin sol kanattan ceza sahasına ortasında meşin yuvarlak, arka bölümdeki Serdar'ın önünden geçti ve yandan auta çıktı.

11'de Eskişehirspor'un sağ taraftan kazandığı serbest atışta Dede ceza sahasına ortaladı. Diego'nun kafa vuruşunda, kaleci Volkan üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.

13'te F.Bahçe, Gökhan Gönül'le etkili oldu. Sow'un pasında ceza sahasında topla buluşan Gökhan Gönül'ün sağ çaprazdan yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

29'da Eskişehirspor'da sol kanattan Dede'nin ceza sahası önüne doğru ortasında topu kontrol eden Veysel, sağ çaprazdan şansını denedi. Ancak vuruşu etkisiz olunca, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

31'de goool... Goool... Goool... Eskişehirspor, Bülent Ertuğrul'un golüyle öne geçti. Sol kanatta Gökhan Gönül'den çok şık sıyrılan Erkan Zengin'in ceza sahasına ortasında Ziegler'in kafayla uzaklaştırmak istediği top kısa düştü. Topu göğsüyle önüne alan Bülent Ertuğrul, ceza sahasına girer girmez sert vurdu ve meşin yuvarlağı sol köşeden ağlarla buluştu. 1-0

33'te Eskişehirspor, Erkan Zengin'le ikinci gole yaklaştı. Ceza sahası dışından sol çaprazdan Erkan Zengin yerden sert vurdu. Kaleci Volkan'ın güçlükle önlediği topu, F.Bahçe defansı son anda kornere attı. Ev sahibi ekip köşe atışından sonuç alamadı.

37'de Eskişehirspor, Kamara'yla mutlak bir golü kaçırdı. Erkan Zengin'in nefis ara pasında topla ceza sahasına giren Kamara, kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda sol çaprazdan yerden vurdu. Volkan gole izin vermedi.

39'da Eskişehirspor, Kamara'yla bir kez daha ikinci gole yaklaştı. Ceza sahası dışından sol çaprazdan Hürriyet'in sert vuruşunda, F.Bahçe defansına çarpan top altı pas civarındaki Kamara'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun Yobo'dan sıyrılarak sol çaprazdan yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

İlk yarının uzatma dakikalarında F.Bahçe'nin kazandığı serbest atışta topun başına geçen Alex plasesini yaptı. Meşin yuvarlak üst direğe de çarparak auta çıktı. Sarı-lacivertliler bu pozisyon sonrası soyunma odasına 1-0 geride girdi.

51'de F.Bahçe, Alex'le beraberlik golüne yaklaştı. Sow'la verkaça giren Alex ceza sahasında aşırtma bir vuruş denedi. Meşin yuvarlak kaleci Ivesa'da kaldı.

55'te goool... Goool... Goool... Eskişehirspor, Kamara'yla farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikada ev sahibi ekibin kontra atağında Volkan Yaman'ın pasında topla ceza sahasına giren Kamara, kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda sağ çaprazdan çok sert vurdu. Meşin yuvarlak Volkan'ın üzerinden ağlarla buluştu. 2-0

65'te Eskişehirspor, Hürriyet'le üçüncü gole yaklaştı. Sol taraftan Volkan Yaman'ın ceza sahasına ortasında topu kontrol eden Hürriyet, sağ çaprazdan çok sert vurdu. Kaleci Volkan güçlükle tehlikeyi önledi.

66'da Eskişehirspor, Kamara'yla mutlak bir golü kaçırdı. Sol kanattan Volkan Yaman'ın ceza sahasına ortasında arka direkte Kamara boş pozisyonda kafayı vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

73'te F.Bahçe sahada 10 kişi kaldı. Bu dakikada Dede'ye yaptığı hareketin ardından faul kararı veren maçın hakemine küfürlü bir itirazda bulunan Caner, direkt kırmızı kart gördü.

75'te goool... Goool... Goool... F.Bahçe, Sow'un golüyle farkı 1'e indirdi. Bekir'in ceza sahasına doğru doldurduğu topu, Selçuk kafayla geriye doğru aşırttı. Ceza yayının gerisinde topu göğsüyle düzelten Sow yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Ivesa'nın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 2-1

77'de Eskişehirspor üçüncü gole çok yaklaştı. Ev sahibi ekibin sağ taraftan kazandığı köşe atışında Dede ceza sahasına ortaladı. Arka bölümde Volkan'ın kafayı vurduğu topu yerdeki Diego tamamlamak istedi. Yan direkten dönen top, Kamara'nın önünde kaldı. Kamara yarım metre mesafeden topu bir kez daha direğin aynı noktasına nişanlarken, Eskişehirspor önemli bir fırsattan yararlanamadı.

85'te Eskişehirspor'da Pele, ceza sahası dışından sağ çaprazdan yerden bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.

90+3'te Eskişehirspor, Veysel'le mutlak bir golü kaçırdı. Hürriyet'in pasında ceza sahasında topla buluşan Veysel, kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda sağ çaprazdan çok kötü vurdu. Meşin yuvarlak farklı şekilde yandan auta çıktı.

Aynı dakika içinde Eskişehirspor'da topla ceza sahasına giren ve rakibinden sıyrılarak önünü boşaltan Batuhan, sol çaprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Maçın geri kalan kısa bölümünde skorda bir değişiklik olmazken, F.Bahçe sahadan 2-1 yenik ayrıldı.