Fenerbahçe'de yeni teknik direktör belli oldu

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör belli oldu
Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör Ersun Yanal'ın geçtiğimiz günlerde istifa etmesinin ardından göreve yardımcı antrenör İsmail Kartal'ın getirildiğini borsaya bildirdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, "Bugün saat 16.00'da, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde, yeni teknik direktörümüz Sayın İsmail Kartal ile sözleşme imzalanacaktır" denildi.

İSMAİL KARTAL KİMDİR?

ismail-kartal.jpg

25 Mayıs 1961 tarihinde doğan İsmail Kartal futbol yaşantısına Sarıyer'de başladı. Buradan Gaziantepspor'a transfer olan Kartal, iki yıl bu kulüpte oynadıktan sonra, 10 sene formasını giyeceği Fenerbahçe'ye gitti. İsmail Kartal 1983-1993 yılları arasında sarı lacivertli takımda 236 maça çıktı. Dokuzu penaltıdan olmak üzere 15 gol attı.

94-95 SEZONUNDA FUTBOLU BIRAKTI

Döneminin başarılı sağ beklerinden olan Kartal, 1993-94 sezonunda Denizlispor, 1994-95 sezonda Adanaspor'da oynadıktan sonra faal futbol yaşamına nokta koydu.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ KARABÜKSPOR'DA BAŞLADI

5 kez A milli takım forması giyen İsmail Kartal, antrenörlük kariyerine Fenerbahçe altyapısında başladı. İlk teknik direktörlük deneyimini Karabükspor'da yaşayan Kartal, daha sonra Sivasspor'un başına geçti ve takımı 1. Lig şampiyonu yapıp tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkardı.

2010-2011 SEZONUNDA AYKUT KOCAMAN'IN YARDIMCISI OLDU

Mardinspor, Altay, Malatyaspor, Orduspor, Konya Şekerspor, Hacettepe ve Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktörlük görevi üstlenen İsmail Kartal, 2010-2011 sezonununun başında Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'ın yanında yardımcı antrenör olarak göreve başladı.

Kartal, Kocaman'ın istifasının ardından geçtiğimiz sezonun başında sarı lacivertli ekibin teknik direktörlüğüne getirilen Ersun Yanal ile çalışmaya devam etti.