Fenerbahçe'den 4 dakikada 3 puan!..

Fenerbahçe'den 4 dakikada 3 puan!..
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Akhisar Belediyespor'a konuk olan Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçta 4 dakika içinde bulduğu gollerle rakibini 2-1 yendi ve ligde 2 maç aradan sonra galip geldi.

Sarı-lacivertliler'e galibiyeti getiren golleri Dirk Kuyt ve Selçuk Şahin atarken, ev sahibi ekibin tek sayısı Çağdaş Atan'dan geldi. 181 gün sonra deplasman galibiyeti alan Fenerbahçe, bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'nde 8 Kasım Perşembe günü AEL Limassol'la Kadıköy'de yapacağı maç öncesi moral bulmuş oldu.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maç düşük tempoda başlarken, iki takım da ilk bölümlerde rakip kalede üretkenlikten uzaktı.

Karşılaşmanın 14. dakikasında bir duran top organizasyonunda Mehmet Topal'la etkili olan Fenerbahçe karşısında Akhisar Belediyespor, yine bir duran top organizasyonu sonrasında golü buldu.

ÇAĞDAŞ ATAN PERDEYİ AÇAN İSİM OLDU

Maçın 18. dakikasında Sertan Vardar'ın asistinde Çağdaş Atan golünü attı ve takımını öne geçirdi. Bu arada Çağdaş'ın vuruşu sırasında top pozisyondaki bir diğer isim olan Selçuk Şahin'e de çarptı. 1-0

Bu golün şokunu üzerinden çabuk atan ve beraberlik golü için rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'un attığı golün bir benzeriyle skora dengeyi getirdi.

DIRK KUYT MANİSA DEPLASMANINDA GOLÜNÜ ATTI

Fenerbahçe'nin 25. dakikada kazandığı serbest atışta Cristian Baroni ortaladı. Dirk Kuyt'ın uçarak yaptığı kafa vuruşunda Çağdaş Atan'a da çarpan top, kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nu yanılttı ve ağlarla buluştu. 1-1

Beraberlik golünden sonra iyice morallenen Fenerbahçe, üstünlük sayısını da çabuk buldu.

ASİST DIRK KUYT'TAN, GOL SELÇUK ŞAHİN'DEN

Maçın 29. dakikasında Fenerbahçe'de ilk golün sahibi Dirk Kuyt'ın kafayla nefis pasında Selçuk Şahin meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve geriye düştüğü karşılaşmada takımını öne geçiren isim oldu. 1-2

Fenerbahçe'nin ikinci golünden sonra oyunda tempo oldukça düşerken, ilk yarının son dakikasında Akhisar Belediyespor, ilginç bir pozisyonla beraberlik golüne yaklaştı.

VOLKAN DEMİREL TOPU ISKALADI, MEŞİN YUVARLAK DİREĞİ SIYIRDI

Bu dakikada Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, geri pasıyla kaleci Volkan Demirel'i görmek istedi. Ancak tecrübeli kaleci, topu ıskaladı. Meşin yuvarlak direk dibinden kornere çıkarken, Sarı-lacivertli ekibin kalesi büyük bir tehlike atlatmış oldu.

İlk yarısını Fenerbahçe'nin 2-1 önde tamamladığı maçın ikinci yarısına Akhisar Belediyespor daha istekli başladı.

VOLKAN DEMİREL MUTLAK BİR GOLÜ ÖNLEDİ

Ev sahibi ekip, oyuna ikinci yarıda giren Ahmet Cebe'yle 51. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı, ancak bu pozisyonda kaleci Volkan Demirel gole izin vermedi.

Akhisar Belediyespor'un ikinci yarının ilk 10 dakikalık bölümündeki baskısının ardından oyunda dengeyi kuran Fenerbahçe, ilerleyen dakikalarda düşük tempoda kontrollü bir futbolu tercih etti.

Maçın son bölümlerinde iki takım da önemli fırsatlar yakalarken, nefesleri kesen son dakikalarda başka gol olmayınca, Sarı-lacivertliler sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Ligde 2 maç aradan sonra kazanan Fenerbahçe, puanını 16'ya yükselterek lider Galatasaray'la arasındaki 5 puanlık farkı korudu. Sarı-lacivertliler, bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'nde 8 Kasım Perşembe günü AEL Limassol'la Kadıköy'de oynayacağı maç öncesi de moral bulmuş oldu. Akhisar Belediyespor ise 10 puanda kaldı.

Akhisar Belediyespor 1 - 2 Fenerbahçe

STAT: Manisa 19 Mayıs

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Hakan Yemişken
 
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Oğuz - Emrah Eren, Uğur (Dk. 47 Ahmet Cebe), Sonko, Çağdaş - Mustafa Aşan (Dk. 80 Lima), Emin, Kenan, Anıl - Sertan (Dk. 73 Mert), Bruno
 
FENERBAHÇE: Volkan - Gökhan Gönül, Serdar, Bekir, Hasan Ali - Kuyt, Cristian, Mehmet Topal (Dk. 67 Caner), Selçuk - Stoch (Dk. 68 Sezer), Sow (Dk. 89 Bienvenu)

GOLLER: Dk. 18 Çağdaş (Akhisar Belediyespor) / Dk. 25 Kuyt ve Dk. 29 Selçuk (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Bruno, Sertan, Sonko, Kenan (Akhisar Belediyespor) / Gökhan Gönül, Selçuk (Fenerbahçe)

MAÇTAN DAKİKALAR

5'te F.Bahçe'de sağ taraftan Kuyt ceza sahasına ortaladı. Kalesini terkeden Oğuz, Sow'dan önce topu yumruklayarak tehlikeyi önledi.

6'da Akhisar Belediyespor'da Emrah Eren'in ceza sahasına doğru yerden pasında sağ köşede topu kontrol eden Kenan, meşin yuvarlığı içeriye ortaladı. Kaleye paralel giden topa kimse dokunamadı.

14'te F.Bahçe, Mehmet Topal'la etkili oldu. Sarı-lacivertliler'in sol taraftan kazandığı köşe atışında Cristian ceza sahasına ortaladı. Kaleci Oğuz'un boşa çıktığı pozisyonda kale önünde Mehmet Topal kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

18'de Akhisar Belediyespor, Çağdaş'la öne geçti. Ev sahibi ekibin sol taraftan kazandığı serbest atışta Sertan ceza sahasına ortaladı. Altı pas önünde iyi yükselen Çağdaş kafayı vurdu. F.Bahçe defansındaki Selçuk'a da çarpan meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın sağından ağlarla buluştu. 1-0

21'de Akhisar Belediyespor kontra atağında topla hareketlenen Kenan, ceza yayının gerisinden sert bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

24'te F.Bahçe'de rakibinden topu kurtaran Hasan Ali, ceza sahası dışından sol çaprazdan yerden bir vuruşla şansını denedi. Ancak bu futbolcunun vuruşu etkisiz olunca, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

25'te F.Bahçe, Kuyt'la skora dengeyi getirdi. Sarı-lacivertliler'in sol taraftan kazandığı serbest atışta Cristian ceza sahasına ortaladı. Arka direkte bomboş bırakılan Kuyt uçarak kafayı vurdu. Akhisar Belediyespor defansındaki Çağdaş'a da çarpan top, kaleci Oğuz'u yanıltarak ağlarla buluştu. 1-1

29'da F.Bahçe, Selçuk'la öne geçti. Bu dakikada sol taraftan Stoch'un ceza sahasına ortasında arka direkte Kuyt kafayla meşin yuvarlağı Selçuk'un önüne indirdi. Altı pas önünde Selçuk'un topun gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2

44'te F.Bahçe'de sağ taraftan Cristian'ın ceza sahasına ortasında ön direkte Sow, topa istediği gibi vuramadı. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

45'te F.Bahçe kalesi büyük bir tehlike atlattı. Bu dakikada Gökhan Gönül'ün geri pasında kaleci Volkan topu ıskaladı. Meşin yuvarlak direk dibinden kornere çıktı. Ev sahibi ekip köşe atışından sonuç alamadı.

İlk yarının geri kalan kısa bölümünde her iki takım da rakip kalede etkili olamazken, F.Bahçe soyunma odasına 2-1 önde girdi.

51'de F.Bahçe'de sağ kanattan Kuyt'ın ceza sahasına ortasında arka direkte kaleci Oğuz, Sow'dan önce iki hamlede topu kontrol etti ve tehlikeyi önledi.

Aynı dakika içinde Akhisar Belediyespor, Ahmet Cebe'yle beraberlik golüne yaklaştı. F.Bahçe defansının arkasına gönderilen topa hareketlenen Ahmet Cebe, bir anda ceza sahasında kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldı. Ahmet Cebe'nin sol çaprazdan sert vuruşunda, kaleci Volkan gole izin vermedi.

52'de Akhisar Belediyespor'da Ahmet Cebe sol kanattan ceza sahasına ortaladı. Arka direkte Hasan Ali'nin ayağıyla dokunduğu topu, kaleci Volkan kontrol etti. Ev sahibi ekip futbolcuları pozisyonda geri pas itirazında bulunurken, maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

63'te Akhisar Belediyespor'da Sertan'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Ahmet Cebe, sağ köşeden ortasını yaptı. Gerilerden gelen Mustafa Aşan kafayı vurdu. Ancak meşin yuvarlak farklı şekilde yandan auta çıktı.

69'da F.Bahçe'de sol taraftan Kuyt'ın ceza sahasına doğru ortasında kalesini zamanında terkeden Oğuz, Sow'dan önce topu kontrol etti ve tehlikeyi önledi.

Aynı dakika içinde F.Bahçe'de Sow'la verkaça giren Cristian, ceza sahasında son hareketi yapamadı ve topu ayağından açtı. Meşin yuvarlak kaleci Oğuz'da kaldı.

75'te Akhisar Belediyespor'da topla hareketlenen ve rakiplerinden sıyrılarak önünü boşaltan Ahmet Cebe, ceza yayının gerisinden sert vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

77'de F.Bahçe, Sow'la üçüncü gole çok yaklaştı. Akhisar Belediyespor ceza sahasında topu kontrol eden Caner'in sol köşeden ters tarafa ortasında arka direkte topu kontrol eden Sow, dar açıda olmasına rağmen sert vurdu. Kaleci Oğuz direk dibinde meşin yuvarlağa müdahale ederek gole izin vermedi.

85'te Akhisar Belediyespor'da sağ taraftan Emrah Eren'in ceza sahasına ortasında kalesini terkeden Volkan, Lima'dan önce topu kontrol etti ve tehlikeyi önledi.

87'de F.Bahçe'de Selçuk'un pasında Cristian, ceza yayının gerisinden yerden bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

90'da Akhisar Belediyespor, Lima'yla tehlikeli oldu. Sol kanattan ceza sahasına doğru yapılan ortaya ceza yayı üzerinden Lima vurdu. Kaleci Volkan'ın ilk hamlede sektirdiği topa, Ahmet Cebe hareketlendi. Ancak Volkan zamanında bir müdahaleyle daha topu kontrol etti ve tehlikeyi önledi.

90+2'de F.Bahçe etkili oldu. Sarı-lacivertliler'in kontra atağında, Bienvenu yerden bir pasla Cristian'ı görmek istedi. Ancak kalesini zamanında terkeden Oğuz meşin yuvarlağı kontrol etti ve tehlikeyi önledi.

Maçın geri kalan kısa bölümünde skorda bir değişiklik olmazken, F.Bahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı.