Fenerbahçe'nin Borcu Belli Oldu

Fenerbahçe'nin Borcu Belli Oldu
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda sarı-lacivertli kulübün borcunun 137,2 milyon TL olduğu açıklandı.

Fenerbahçe’de Yüksek Divan Kurulu Nisan Ayı Olağan Toplantısı, bugün Yüksel Günay başkanlığında yapıldı. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’ndeki toplantıya Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı, yöneticiler ve kurul üyeleri katıldı. Gribal enfeksiyon geçiren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise toplantıda yer almadı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan toplantıda konuşma yapan Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe’nin son 2 yılda yaşadığı zorluklara karşı en iyi cevabın sahada verileceğini söyledi.

ABDULLAH KİĞILI: "FENERBAHÇE AMSTERDAM YOLUNDA"

Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Serkan Acar’ı anarak başladığı konuşmasında, “Açıkçası, bugün konuşmama boğazım düğümlenerek başlayacağımı belirtmem gerekir zira, geçtiğimiz hafta camia olarak, kelimelerle ne kadar oynarsak oynayalım bir türlü tam olarak tasvir edemeyeceğimiz düzeyde büyük bir değerimiz, Serkan Acar’ımızı kaybettik. Acımız hiçbir zaman varlığını yitirmeyecek; zira 14’ü profesyonel futbolculuk hayatı olmak üzere tam 47 yıldır sarı-lacivert renkler için yaşayan Serkan Acar’ın aramızdan ayrılması, her zaman tazeliğini koruyan bir yara olarak kalacaktır. Sen orada rahat uyu Serkan Acar, Fenerbahçe emin ellerde, Amsterdam yolunda. Emeklerin boşa gitmiyor” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde Portekiz temsilcisi Benfica’yı kendi evlerinde 1-0 mağlup etmesiyle ilgili olarak ise Kiğılı, “Bundan 15 yıl önce, ‘Avrupa’nın en büyüğü’ olma parolasıyla yola çıkan Başkanımız, geçmiş dönem yönetim kurullarımız ve mevcut yönetimimizin yaptığı yatırımlar, muhtelif branşlarda etkilerini somut ve sürekli bir şekilde göstermeye başlamışken, hepinizin huzurunda 25 Nisan Perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi’nde Portekiz Ligi’nin lideri Benfica’yı, 38 maçtır gerek Avrupa’da, gerekse yerel liginde yenilmeyen Benfica’yı sahadan silen, şanssızlıklar sonucu 1-0’la yetinerek final yolunda var olan inancımızı kuvvetlendiren profesyonel futbol takımımızı kutluyorum” dedi.

"MASA TENİSİ SÜPER LİGİ’NDE SON 5 YILIN ŞAMPİYONU FENERBAHÇE"

Futbolun dışındaki spor branşlarındaki başarılarında da bahseden Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı, “Hep söylüyoruz, her fırsatta dile getiriyoruz, her fırsatta da söylemeye mecburuz ‘Biz bir spor kulübüyüz’ diye. Türkiye’de spor kulübü kimliğinin kulüplere kazandırılmasında bir öncü olan Fenerbahçe Spor Kulübü, aktif olduğu branşlarda yaptığı yatırımlarla, her daim Türkiye’deki diğer kulüplere de en iyi örnek teşkil ederken, aynı zamanda bu kimlikle birlikte ülkesinin bayrağını Avrupa’da en yukarılara taşımak ve ülkesine bu kimlikle hizmet etmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, Spor Kulübü olmanın bir gereği ve zorunluluğu olarak, teşekkürlerimiz de yalnızca futbol takımımızla sınırlı kalmıyor. Masa Tenisi Süper Ligi’nde son 5 yılın şampiyonu Fenerbahçe Masa Tenisi Bayan A Takımımız, bu yıl da şampiyonluğunu ilan etmesinin yanı sıra, bu akşam Polonya’da geçen yılın tekerrür etmesi hedefiyle ETTU Cup’ta Final maçına çıkıyor. Türkiye saatiyle saat 19.00’da başlayacak olan maçta ekibimize gönülden başarılar dilerken, göğsümüzü kabartmaya devam ettikleri için şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu.

“KADIN BASKET TAKIMIZDAN ŞAMPİYONLUK BEKLİYORUZ”

Basketbolda aldıkları başarılara da değinen Kiğılı, “Kadın takımlarımız bu yıl bizi oldukça heyecanlandırdılar. Kadınlar Euroleague’da finale kadar yükselerek Türkiye’de bir ilki başaran Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde de Play-off karşılaşmalarında Galatasaray’a karşı mücadele ediyor. Kendilerinden, şampiyonluk bekliyoruz; biliyoruz ki onlarda bu kudret fazlasıyla mevcut. Bu arada, genç oyuncumuz Olcay Çakır’ı da unutmamamız gerekiyor, kendisi Kadınlar NBA-WNBA’e seçilen ilk Türk oyuncu oldu. Bu gurur yine Fenerbahçe’nin, bu gurur Fenerbahçeli Olcay’ın, tebrik ediyoruz. Eskişehir’de düzenlenen Türkiye Kupası müsabakalarında çeyrek final, yarı final ve final maçlarını kazanarak Türkiye Kupası’nı müzemize getiren ve camiamıza sezonun ilk kupasını kazandıran Erkek Basketbol Takımımız, Ertuğrul Erdoğan yönetiminde çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

“CEV KUPASI’NDA FİNALE KADAR YÜKSELEN KADIN VOLEYBOL TAKIMIMIZ, CAMİAMIZI VE ÜLKEMİZİ GURURLANDIRDI"

Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe’nin voleybol branşındaki başarılarını ise şöyle anlattı:

“Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde normal sezonu 14 galibiyet, 8 mağlubiyetle tamamlayan Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımımız, Play-off turunda Galatasaray ile karşılaştı ve rakibini her iki maçta da 3-2 yenerek, yarı finale yükseldi. Takımımız, yarı finalde Halkbank’a karşı verdiği mücadele sonucunda ne yazık ki Play-off’lara veda etti. CEV Kupası’nda finale kadar yükselerek camiamızı ve ülkemizi gururlandıran Kadın Voleybol Takımımız, Ligi de 4. Sırada bitirerek Play-off’larda yarı finale kadar yükselmiştir. Her branşta zirve hedefleyen Fenerbahçe Spor Kulübü Kadın Voleybol Şubesi’nin, önümüzdeki yıl sahip olduğu hedefler doğrultusunda yaptığı yeni transferlere de değinmek istiyorum. Brezilyalı Fernanda Garay, Amerikalı Alisha Glass ve Çek Aneta Havlickova’ya, şanlı camiamıza hoş geldiniz diyor, Fenerbahçe kariyerinizin hem şahsi hem de kulübümüz açısından faydalı geçmesini temenni ediyorum.”

Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı’nın konuşmasının ardından, son toplantıdan bu yana vefat eden üyelerin ismi ve denetleme kurulu raporu okundu. Ardından havuz fiyatları, geçen seneki fiyatların aynısı olarak belirlendi. Toplantıda daha sonra söz alan bir üye geçtiğimiz günlerde vefat eden Serkan Acar’ın adının Topuk Yaylası Tesisleri’ne verilmesi önerisini dile getirdi. Konunun, yönetim tarafından karara bağlanacağı bildirildi.

KULÜBÜN BORCU

Toplantıda okunan 1 Ocak-31 Mart 2013 tarihlerindeki denetleme kurulu raporuna göre, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği’nin borcu 137 milyon 262 bin 465 lira.

Toplantı kurul üyelerinin düşünce, görüş ve önerilerini aktardıkları konuşmalarla sona erdi.