Fethiyespor Başkanı: "Kadın polis beni copladı"

Fethiyespor Başkanı: "Kadın polis beni copladı"
TFF 2. Lig 2. Grup'taki Fethiyespor-Göztepe maçı öncesinde çıkan olaylarla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Olaylarda 6'sı polis, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

Önceki gün Fethiye'de oynanan maç öncesinde, Fethiye Şehir Stadı çevresinde toplanan Fethiyespor ve Göztepe taraftarları arasında bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavga esnasında birbirlerine taşlarla saldıran taraftarlar, çevrede park halinde bulunan otomobillerin, otobüs durakları ve evlerin camlarının kırılmasına neden oldu.

Golsüz berabere biten maçın ardından da devam eden ve polisin önlemekte güçlük çektiği olaylarda 6'sı polis memuru 10 kişi yaralandı. Yaralananlar polis araçları ve ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Polis olaylara karıştığı iddia edilen Göztepeli 6 taraftarı gözaltına aldı.
Olaylarda yaralanan Göztepeli taraftarlardan Ahmet Göksel Gezel, Egemen Kamil Ayanoğlu, Alparslan Bakırcıoğlu ile 6 polis memuru Fethiye'deki hastanelerde yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildi. Olayda yaralandıkları öğrenilen Göztepe masörü Volkan ve kondisyoneri Serkan'ın ise Muğla Devlet Hastanesi'nde tedavileri tamamlandıktan sonra İzmir'e gittikleri bildirildi.

Olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan Göztepeli taraftarlardan Erhan G., Ahmet S., Onur D., Hasan G., Hüseyin U. ve Kaan P.'nin Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri sürüyor.

Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk, gazetecilere yaşanan olayların ardından yönetimi acilen toplantıya çağırdıklarını belirterek, "Maçın ardından devam eden olaylarda, Göztepeli taraftarlar bulundukları tribündeki koltukları söktükler ve misafir tribününde bulunan tuvaletlere zarar verdiler. Zararın yaklaşık 25-30 bin TL civarında olduğunu düşünüyoruz. Göztepeli taraftarlar tribündeki bin 96 koltuğu yerinden sökmüşler." dedi.

Göztepe kulübü ve taraftarlarına misafirperverlik için çok yardımcı olduklarını ifade eden Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Göztepe'yi en iyi şekilde ağırlamak istedik. Göztepe taraftarlarının olumsuz hareketlerine Göztepe yönetiminin de biçare kalması, müdahale etmemesi bizi üzdü. Bunlar futbol adına yakışmayan nahoş olaylardır. Emniyetin de bu konuda sayı olarak yetersiz kalması bizi derinden üzdü. Göztepe taraftarlarının şehirden güvenli bir şekilde çıkarmak için Fethiyespor kulübü olarak çok çaba gösterdik. Ben taraftarımın önüne çıkıp, olaylara karışmamaları için çaba gösterirken, bir kadın polis beni copladı. Bir motosikletli yunus bana çarptı. Başkan olarak şahsıma bunların yapılması üzücüdür. Beni coplayan ve motoru ile bana çarpan 2 polis memuru hakkında hukuki yollara başvuracağım."