Fetullah Gülen’in Doğduğu Mahallenin Adı Değiştirildi

Fetullah Gülen’in Doğduğu Mahallenin Adı Değiştirildi
Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in doğduğu mahallenin adı, Pasinler Belediyesi Meclis kararıyla değiştirildi.

Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in doğduğu mahallenin adı, Pasinler Belediyesi Meclis kararıyla değiştirildi. Mahalleye TSK'nın Cerablus'ta yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan Burak Karakoç'un ismi verildi.

FETÖ/PDY ele başı Fethullah Gülen'in doğduğu Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Korucuk Mahallesi'nin adı, tepkiler nedeniyle değiştirildi. FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, örgütün Pensilvanya'da yaşayan elebaşı Fethullah Gülen'e tepkiler, memleketi Erzurum'da arttı. Erzurum'un Pasinler İlçesi'ne bağlı 65 hane 256 nüfuslu Korucuk Mahallesi'nde Rabia- Ramiz Gülen çiftinin 11 çocuğundan üçüncüsü olarak 27 Nisan 1941 tarihinde dünyaya gelen Fethullah Gülen'in evinin kapısı, 18 Temmuz gecesi yakılmak istendi. Mahalle sakinleri Fethullah Gülen nedeniyle yollarının bile yapılmadığını, terörist başı ile birlikte anılmak istemediğini söyledi.

TSK'nın başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 17. günü olan 9 Eylül'de Suriye'nin Rai bölgesinin güneyindeki Tell El Hava Köyü yakınlarında IŞİD militanlarının roketle saldırdığı tankta görevli askerlerden Uzman Er Burak Karakoç şehit oldu. Fethullah Gülen ile aynı mahalle doğumlu olan Birgül-Abdurrahim Karakoç çiftinin 2'si erkek 3 çocuğundan en büyüğü olan Burak Karakoç'un yakınları, terörist başıyla anılan mahallenin adının değiştirilmesi için Başbakan Binali Yıldırım'dan yardım istedi. Pasinler Belediyesi meclis kararı ile geçen hafta oy birliği ile Korucuk'un adının değiştirilmesine karar verildi. Karar sonrası Korucuk'un girişine, köy meydanına tabelalar asıldı.

Fetullah Gülen’in Doğduğu Mahallenin Adı Değiştirildi

Fetullah Gülen’in Doğduğu Mahallenin Adı Değiştirildi

Kaynak:IHA