Fevzi El Cüneydi O Fotoğrafı Anlattı

Fevzi El Cüneydi O Fotoğrafı Anlattı
İsrail askerleri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin sembol ismi olan Fevzi El-Cüneydi, "İsrail...

İsrail askerleri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin sembol ismi olan Fevzi El-Cüneydi, "İsrail askeri beni tutuklarken silahlarıyla vurdu ve omzumu kırdı. Bu fotoğrafla İsrail'in kara yüzünü tüm dünya görmüş oldu" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından Batı Şeria'da kararı protesto eden ve çok sayıda İsrail askeri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla adeta Kudüs direnişinin sembolü olan 16 yaşındaki Fevzi el-Cüneydi, Babası Muhammed El- Cüneydi ile birlikte İstanbul'a geldi. Esenler Belediyesi'nin, üç gün boyunca İstanbul'da ağırlayacağı Cüneydi, İstanbul'da ilk olarak Sultan 2'nci Abdülhamid Han'ın Çemberlitaş'taki kabrini ziyaret etti. Ardından burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"BÜTÜN DÜNYAYA MEYDAN OKUDULAR"

Basın toplantısında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksü, Cüneydi ve babasını ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Cüneydi'nin kahramanlığının tüm dünyaya mesaj gönderdiğini belirten Göksu, "O yollara düşen Filistinli çocuk, gençler, kadınlar, gen kızlar büyük bir haykırışla aslında İslam dünyasının onurunu kurtarma mücadelesini canlarıyla mallarıyla , bedenleriyle haykırarak bütün dünyaya meydan okudular. O meydan okuma sırasında dünyaya sembol bir görüntü ortaya çıktı. 23 tane korkak İsrail askeri arasında gözleri kapatılmış ve anlını asla yere dikmeyen onurlu bir şekilde 23 İsrail askerine direnen henüz 16 yaşındaki bir delikanlı. Hapse götürülmek istenen ve onlara karşı direnen bir delikanlı. Bu görüntüsü bütün dünyaya gıptayla, bir taraftan acıyla izlendi, bir taraftan da çok önemli bir imza olarak atıldı. O görüntülerin sahibi Fevzi El- Cüneydi kardeşimizdi. O evladımız o görüntüyle bütün dünyaya şunu söyledi. "Filistin, Filistinlilerindir, Kudüs Filistin'indir ve Filisti'nin olarak kalacaktır'" dedi.

"TÜRKİYE BİZİM İKİNCİ VATANIMIZ"

Çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin sembol ismi haline gelen Cüneydi, Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'de çok sevilen bir lider olduğunu söyledi. Fevzi El Cüneydi, "Davamıza sahip çıktıkları için Erdoğan ve Türkiye'deki kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Türkiye bizim ikinci vatanımız. Biz ikinci vatanımızdayız burada. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Türkiye'deki bütün vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Bu davete icabet ettim. Ben çünkü ikinci vatanıma geçiyorum. Yabancı bir ülkeye gitmiyorum, Türkiye'deki kardeşlerimin arasına geldim. İşgalci İsrail'in Filistin'deki çocuklara karşı politikası, tüm dünyaya gösterildi. İsrail gerçek yüzünü tüm dünyaya göstermiş oldu. Bu fotoğrafla tüm dünya İsrail'in kara yüzünü görmüş oldu" şeklinde konuştu.

"BEN KORKMUYORUM, FOTOĞRAFTA İSRAİL BENDEN KORKUYOR "

Çekilen fotoğrafın hikayesini anlatan Cüneydi, "Ben bu fotoğrafımı İsrail beni bıraktıktan sonra görebildim. Beni tutukladıklarında hapse götürdüler ve ben hiç bir şey göremedim. Bir televizyon vardı. Sadece İsrail'i gösteren televizyondu. Ben hapishaneden çıkınca mutlu oldum, fotoğrafı gördüğümde gururlandım. Ben korkmuyorum fotoğrafta İsrail korkuyor benden. Bunun ispatı 1 asker değil 23 asker var orada. İsrail beni vahşi bir şekilde tutukladı. İsrail askeri ben, tutuklarken silahlarıyla vurdu ve omzumu kırdı. Silahlarla kırıldı omzum ve hapishanede 22 gün kaldım. Mahkemem 14 Şubat'a kadar ertelendi" diye konuştu.

Genç direnişçi Cüneydi, Esenler'de bulunduğu süreçte liseli yaşıtlarına "Direniş"i anlatacak ve çekimleri İzmit'te devam eden "Payitaht: Abdülhamid" dizisinin setini ziyaret edecek.

Kaynak:IHA