Fikri Olana 100 Bin Lira

Fikri Olana 100 Bin Lira
Kendi iş fikirleri olan girişimci gençlere şirket kurduruluyor ve gençlere para desteği sağlanıyor.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, gençlerin yenilikçi fikirlerinden yararlanarak katma değeri yüksek girişimlere dönüştürmeleri sağlayan "Teknogirişim Sermaye Desteği'ni 'fikri olan' kişilerin kaçırmaması gerektiğini belirtti. Ayan, " Fikri olan kişilere şirket kurdurularak 100 bin TL destek veriliyor." dedi.

Ayan, yaptığı açıklamada, KOSGEB ve TÜBİTAK'ın girişimciliği destekleme faaliyetlerinden olan 'Teknoloji ve Yenilik Odaklı Girişimleri Destekleme Programı' ile özellikle eğitimli gençlerin, girişimcilik temelinde iş yaşamına kazandırılmasını, kendi iş fikirlerini hayata geçirmek üzere desteklenmesini öngördüğünü kaydetti.

Bu programla, üniversite eğitimi almış gençlerin özellikle eğitim gördüğü alandaki bilgiye dayalı iş fikirlerini, ticari faaliyet olarak hayata geçirmeleri amaçladığını dile getiren Ayan şu bilgileri verdi: " Bu programdan lisans, yüksek lisans veya doktora düzeyinde eğitimli öğrenciler ve mezunlar yararlanabiliyor. Program kapsamında, girişimci adaylarına iş fikri doğrultusunda bir şirket kurduruluyor. Bu yapılırken, söz konusu iş fikrinin hayata geçirilme aşamalarının değerlendirildiği bir iş planı da oluşturuluyor. Bir başka deyişle, girişimciye nasıl bir iş planı hazırlaması gerektiği öğretiliyor. İş planı doğrultusunda şirketini kuran girişimci, KOSGEB veya TÜBİTAK'tan finansal destek alabiliyor."

Şirketin, personel, malzeme, alet, teçhizat, yazılım, seyahat, danışmanlık, hizmet alımı, ofis kira gideri ve ofise ait su, elektrik, ısıtma ve iletişim giderleri gibi maliyetlerin yüzde 75'i karşılandığını ifade eden Ayan, " Bu kapsamda, girişimciye en fazla 100 bin TL oranında destek olunuyor ve bu destek bir yıl süreyle veriliyor. Bu programdan yararlanmak istiyorsanız, üniversitelerin örgün öğrenim veren herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumda veya yüksek lisans ya da doktora öğrencisi olmanız veya lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerinden birini ön lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimini bitireli beş yıldan uzun zaman geçmiş olan kişilerin başvurusu alınmıyor." diye konuştu.

Ayan, detaylı bilgi için KOSGEB ve TÜBİTAK'tan bilgi alınabileceğini sözlerine ekledi.