Fil: Hollanda Devletinin Faşist-Anti-Demokratik Tavrını Şiddetle Kınıyoruz

Fil: Hollanda Devletinin Faşist-Anti-Demokratik Tavrını Şiddetle Kınıyoruz
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, Hollanda'daki diplomatik skandal ile ilgili olarak Hollanda Devletinin faşist-anti-demokratik tavrını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, Hollanda yönetiminin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni verilmemesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın ülkeye girişinin ve vatandaşlarla buluşmasının engellenmesini sert bir şekilde kınadı.

Türkiye'nin anayasa değişikliği ile ilgili referandum sürecine girdiği son günlerde Almanya ve Avusturya ile başlayan ve son olarak Hollanda’da yaşanan İsveç ile devam eden faşist ve antidemokratik uygulamaların AB’nin ekonomik ve diplomatik partneri olan Türk iş dünyasını derin kaygıya düşürdüğünü kaydeden Fil, “Hollanda devletinin, demokratik seçimlerle Türkiye'de kendi halkının büyük çoğunluğunun desteğini alarak görevini ifa eden bakanlarımıza AB’ de uyguladığı tavır hiçbir diplomatik teamüle uymadığı gibi uluslararası anlaşmalara da aykırıdır. Takınılan bu tavır bakanlar ve büyükelçimizin gıyabında Türk milletine karşı yapılmış bir seviyesizliktir.” dDedi.

Fil, Hollanda yönetiminin bu tavrının ekonomik paydaş olan bir devlete yakışmadığı gibi biz iş adamları tarafından tamamen art niyetli olarak görülmekte ve böyle bilinmekte olduğunu ifade ederek, “En son Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanımız Taner Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’ya yaşatılan sıkıntılar, bu art niyetin ne kadar endişe verici bir duruma geldiğini gözler önüne sermektedir. 5 milyon Türk’ün ve içerisinde Rizeli hemşehrilerimizin yaşadığı Avrupa ülkelerine bu süreçte seçim çalışmaları için seyahat gerçekleştiren bakanlarımıza karşı alınan anti-demokratik faşizan tavrı şiddetle kınıyoruz. Bu gibi girişimlerin beyhude girişimler olduğunu ve Büyük Türkiye yolunda "EVET" bende varım diyen halkımızı yıldıramayacaktır.” şeklinde konuştu.