Filistin'e yardım konvoyu sınırda mevzuata takıldı

Filistin'e yardım konvoyu sınırda mevzuata takıldı
Filistin halkına destek vermek amacıyla yola çıkan konvoy Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nda mevzuata takıldı.

İngiltere'den yola çıkan ''Filistin'e Yol Açık'' uluslararası konvoyunun ardından, Gazze'ye gönderilmek üzere ABD'deki Müslüman sivil toplum kuruluşlarınca alınan 46 kamyonet ve ambulans, Suriye'ye geçmek için Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi. Burada işlemleri yapılmak için bekleyen konvoyun beyannamelerinde sorun çıkması üzerine geçişler yarına ertelendi.

Dün gece Mersin Limanı'ndan yola çıkan konvoyu, Kilis'te İnsani Yardım Vakfı (IHH) yetkilileri, sivil toplumu kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

konvoy.jpg

IHH Kilis Temsilciği Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Levent Külekçioğlu, Mısır'ın konvoya giriş izni vermemesi nedeniyle, Mersin Limanı'ndan giriş yapan konvoyun Kilis'e geldiğini belirterek, "Filistin'deki ambargoyu aşarak Gazze halkına destek vermek amacıyla ABD'den gönderilen 46 kamyonet ve ambulans Suriye'deki konvoya katılacak" dedi.

Yapılan konuşmalar öncesi ve sonrasında tekbir getirilerek, "Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı.

filistin-destek.jpg

Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye giriş yapmak için gümrük işlemlerini yaptırmaya başlayan konvoyun, işlemlerin uzaması nedeniyle ve mevzuat gereği bugün geçiş yapamadığı bildirildi. Konvoy, yarın yapılacak işlemlerin ardından saat 09.00'dan itibaren Suriye'ye geçiş yapacak. Suriye'ye gidecek konvoyun, buradaki diğer gruplarla Lazkiye Limanı'ndan Mısır'a, oradan da Filistin'e gideceği öğrenildi.

konvoy-1.jpg

SONRAKİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/filistin-yardim-konvoyu-turkiyeden-suriyeye-gecti-12099.htm