Finalin adı Chelsea-Benfica

Finalin adı Chelsea-Benfica
UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Basel'i konuk eden Chelsea, geriye düştüğü maçı 10 dakika içinde bulduğu gollerle kazandı ve finalde Benfica'nın rakibi oldu.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Basel'i deplasmanda 2-1 yenerek finale göz kırpan Chelsea, rakibini rövanş mücadelesinde konuk etti. Chelsea, geriye düştüğü maçı 3-1 kazanarak UEFA Avrupa Ligi'nde finale yükseldi. Chelsea, Fenerbahçe'yi yarı finalde kupa dışına bırakan Benfica ile finalde karşılaşacak.

Stamford Bridge'de yapılan mücadeleyi İsveç Futbol Federasyonu'ndan hakem Jonas Eriksson yönetirken; Chelsea sahaya Cech, Ivanovic, Luiz, Cahill, Azpilicueta, Bertrand, Ramires, Lampard, Hazard, Torres 11'i ile çıktı.

Konuk Basel ise; Sommer, Voser, Schär, Sauro, Steinhöfer, Die, Stocker, F.Frei, Salah, Elneny, Streller 11'i ile sahada yer aldı.

Maça iyi başlayan taraf Basel olurken, 9. dakikada Chelsea gole çok yaklaştı ancak Lampard ile direği aşamadı. Karşılıklı ataklarla devam eden ilk yarının uzatma dakikasında Basel, Salah'ın attığı golle üstünlüğü ele geçirirken, devre arasına da umutlu gitti.

İlk yarıyı geride kapatan Chelsea, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. 50. dakikada Torres'in attığı golle skora denge getiren Maviler, 52. dakikada Moses ile skoru 2-1 yaparak Basel'in umutlarını yıktı. 59. dakikada ise sahneye David Luiz çıktı ve attığı şık golle takımını 3-1'lik üstünlüğe taşıdı.

Basel, 63. dakikada Fabian Frei ile direği geçemezken, pozisyonu devam ettiren Salah da skor tabelasını değiştiremedi.

Kalan bölümde üstünlüğünü sürdüren Chelsea, geriye düştüğü maçı 3-1 kazandı. Rakibine toplamda 5-2'lik üstünlük sağlayan Maviler, adını finale yazdırdı.