Finallere gidecek takımlar belli oldu (VİDEO)

Finallere gidecek takımlar belli oldu (VİDEO)
2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off maçları sonucunda Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası finallerine gidecek takımlar belli oldu.

Yunanistan, Slovenya, Portekiz ve Fransa 2010 Dünya Kupası finalleri için vizelerini alırken, Ukrayna, Rusya, Bosna-Hersek ve İrlanda ise kupaya veda etti.

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off'larında oynanan maçlar ve alınan sonuçlar şöyle:

Ukrayna 0 - 1 Yunanistan (İlk maç 0-0)

Slovenya 1 - 0 Rusya (İlk maç 1-2)

Bosna-Hersek 0 - 1 Portekiz (İlk maç 0-1)

Fransa 1 - 1 İrlanda (İlk maç 1-0)

FRANSA MARADONAVARİ GOLLE FİNALLERDE

2010 Dünya Kupası play-off rövanş maçında Fransa Stade de France'da taraftarı önünde İrlanda ile 1-1 berabere kalarak dünya kupası biletini aldı.Ancak Fransa'ya beraberliği ve Afrika biletini kazandıran beraberlik golü ise uzun süre tartışılacağa benziyor.

İlk maçı deplasmanda Anelka'nın attığı golle 1-0 kazanan Fransa, Kendi seyircisi önünde rakibi karşısında çok zorlandı. Evsahibi ekip 32. dakikada Robie Kean'nin golüyle geriye düştü ve 90 dakika İrlanda'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Uzatmalara giden karşılaşmanın 103. dakikasında ceza sahası içinde Henry topu bariz bir şekilde elle düzeltti pasını aktardı ve William Gallas, Fransa adına beraberliği getiren golü attı. İrlandalı futbolcular itiraz etse de karar değişmedi ve Fransa Henry'nin Maradonavari uyanıklığı ile dünya kupası biletini kaptı.