Fındıklı Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Fındıklı Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Fındıklı Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Rize’nin Fındıklı İlçe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

TİS, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ile Belediye İş Sendikası Rize Temsilcisi Yaşar Kaspar tarafından imza altına alındı.

Fındıklı Belediyesinde düzenlenen imza töreninin ardından Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, yaptığı açıklamada, Fındıklı Belediyesi iştiraki olan Personel Ltd şirketi ve Viçebel Anonim Şirketinin toplu sözleşmesinin sonuçlandığını kaydederek, sözleşmeye göre belediye çalışanlarının en düşük net maaşının ortalama 3900 lira olduğunu kaydetti.

Başkanı Çervatoğlu, sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Herkes güvenceli, sendikalı, insanca ücret alacağı, insanca yaşanacak bir iş hakkına sahiptir. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Belediye İş Sendikası Rize Temsilcisi Yaşar Kaspar ise açıklamasında, “Toplu sözleşmede desteklerini esirgemeyen belediye başkanımız sayın Ercüment Şahin Çervatoğlu başkanıma, temsilcilerimize ve emekçilerimize örgütümüz ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Ortalama 3900 TL maaş, 60 gün ikramiye ve 1400 TL sosyal haklarla sonuçlanmıştır. Arkadaşlarımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

findikli-belediyesi’nde-toplu-is-sozlesmesi-imzalandi-(1).jpgfindikli-belediyesi’nde-toplu-is-sozlesmesi-imzalandi-(2).jpg