Fındıklı İlçesi Hayır Çalışma Grubu'ndan Yorum Tepkisi

Fındıklı İlçesi Hayır Çalışma Grubu'ndan Yorum Tepkisi
16 Nisan referandumunda Rize'de Hayır oylarının Evet oylarından fazla olduğu tek ilçe olan Fındıklı'da "16 Nisan 2017 Referandumu Fındıklı İlçesi Hayır Çalışma Grubu" Fındıklı hakkında sosyal medyada vatandaşlar tarafından yazılan yorumlara tepki gösterdi

16 Nisan 2017 Referandumu Fındıklı İlçesi Hayır Çalışma Grubu’ndan yapılan “Kamuoyuna Duyuru” başlıklı yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: “olay53.com adlı haber sitesinin facebook sayfasında 16 Nisan referandum seçimlerinden sonra paylaşılan haberin altına Fındıklı ilçesi ile vatandaşlarca yazılanları büyük bir üzüntü ile okuduk.

Vatanı için şehitler vermiş Fındıklı ilçe halkının hak etmediği bu çirkin yorumları yapanlar, insanlıktan nasibini almamış zavallılardır. Şunu herkes bilmelidir ki Fındıklı ilçesi, kültürü ile,  yaşam tarzı ile, doğaya verdiği önem ile Doğu Karadeniz’de örnek bir ilçe olmuştur. Fındıklı insanları bütün siyasi görüşlere saygı gösterebilen hoşgörülü insanlardır.

Fındıklı seçmenleri, 16 Nisanda yapılan anayasa değişikliği ile ilgili referandumun ülkemizin geleceği için çok önemli olduğuna inanmışlar ve kendilerine sunulan iki seçenekten birine oylarını vermişlerdir. “Evet” oyu verenler de “Hayır” oyu verenler de ilçemizde birlikte yaşamlarını sürdüren çok değerli insanlardır. Türkiye’de birçok ilçede olduğu gibi ilçemizde de “Hayır”  oyu verenler “Evet” oyu verenlerden fazla çıkmıştır.

Hayır Çalışma Grubu olarak parti siyasetini bir kenara bırakıp, 30 kişilik çalışanlarımızla birlikte vatandaşlarla birebir konuşarak, köylerde toplantılar düzenleyerek, gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalıştık. Hiç bir partinin kesinlikle liderler arası bir yarışma olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetiminde geçerli olacak anayasa maddelerinin değişikliği ile ilgili oy kullanmaları gerektiğini anlattık ve çalışmalarımızın karşılığını aldık.

Şunu herkes bilmelidir ki emeğimize ve Fındıklı halkına hiç kimsenin küfür etme hakkı yoktur. Bahsi geçen sayfada vatandaşlar tarafından yazılanlara kesinlikle aynı üslupta cevap vermeyeceğiz. Kampanyayı yürüten Hayır Çalışma Grubu olarak bu ahlak dışı yorumları Fındıklı halkının hiç hak etmediğini kamuoyuna duyururuz.