Fındıklı Ziraat Odası’ndan Rekor Kivi Alımı

Fındıklı Ziraat Odası’ndan Rekor Kivi Alımı
Fındıklı Ziraat Odası’nın bu yıl piyasadaki en yüksek fiyattan üreticilerinden bin 70 ton kivi alımı yaparak rekor kırdığı bildirildi.

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, yaptığı yazılı açıklamada, 7 yıldır kivi alımını sürdürdüklerini ve yirmi beş ton ile başladıkları alımlarda 2021 yılında 1070 ton kivi alımına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Piyasadaki en yüksek fiyattan alım gerçekleştirdiklerini kaydeden Özsoy, "Organik üreticilerimizden 90 gr. üzeri (1.sınıf) kivi için 8,25 TL., 70-90 gr arası (2.sınıf) için 5.75 TL., 50-70 gr. arası (3. sınıf) için 2 TL. konvansiyonel üreticilerimiz için ise 125 gr. üzeri duble kiviler için 8,25 TL., 90 gr. üzeri (1.sınıf) için 8 TL., 70-90 gr. (2. Sınıf) için 5,50 TL., 50-70 gr. (3.sınıf) için 2 TL’den alımlarımızı gerçekleştirdik" dedi.

Karadeniz Bölgesinde en yüksek fiyattan, en yüksek tonajlı alımı gerçekleştirdiklerini belirten Özsoy, şunları kaydetti: “Çiftçilerimiz ve alıcı firmanın karşılıklı memnun kaldığı bir alışveriş oldu. Fındıklı Ziraat Odası olarak her iki tarafı memnun eden organizasyonun sahibi olarak sorunsuz geçen 2021 sezonunda bizden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğluna, Saraylım Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ilıcalı’ya, ürünleri bizim istediğimiz gramajlarda sınıflandırıp sorunsuz olarak alım yapmamızı sağlayan üreticilerimize, bu büyük organizasyonda emeği geçen Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri, nakliyeci arkadaşlarımıza forkliftçi, aşçı ve 30 gün boyunca yağmur çamur demeden çalışan işçi emekçi kardeşlerimize teşekkür ederim.”

findikli-ziraat-odasindan-rekor-kivi-alimi-1.JPGfindikli-ziraat-odasindan-rekor-kivi-alimi-2.JPGfindikli-ziraat-odasindan-rekor-kivi-alimi-12.JPGfindikli-ziraat-odasindan-rekor-kivi-alimi-6.JPGfindikli-ziraat-odasindan-rekor-kivi-alimi-8.JPGfindikli-ziraat-odasindan-rekor-kivi-alimi-17.JPGfindikli-ziraat-odasindan-rekor-kivi-alimi-14.JPGfindikli-ziraat-odasindan-rekor-kivi-alimi-16.JPG