Firavunlar Mursi'yi kurban istiyorlar

Firavunlar Mursi'yi kurban istiyorlar
FİRAVUNLAR MURSİ'Yİ KURBAN İSTİYORLAR... Mısır için hepimiz haykırıyoruz: Dik dur eğilme Mursi

Seçimle 4 yıllığına iş başına gelen Mursi'nın istifa etmesi ve erken genel seçime gidilmesi için birçok kentte Baltacı ve Çapulcular gösteri yaparken, Mursi taraftarları da (yüzde 52'lik kesim) seçilmiş liderlerine sahip çıkacaklarını haykırıyorlar.

Firavunlar Mursi’yi kurban olarak istiyor

Geçen iki yıl önce Mısır’da halk bir destan yazdı. Yıllardır özgürlük ve hürriyete susamış halk başlarında bulunan son devrin modern Firavunu olan Hüsnü Mübarek’in istifa etmesi için günlerce sokak gösterileri yaptılar. Sonunda Mübarek istifa ederek görevini yine kendi adamları olan kişilere bıraktı. Fakat halkhırsız ve despotları başlarından def etmek için son derece kararlı olduğundan şekil değiştirip hile ile yönetimi ele almak isteyen çetelere karşı direndi. Sonunda askerler yönetimden elini çekti. Eski rejimin kalıntıları ve hırsızları da sandığa, halkın hakemliğine razı oldu.
 
Nihayetinde gelişmiş olan ülkelerde olduğu gibi ülkenin yönetimine talip olan adaylar ortaya çıktı. Yenisiyasi partiler kuruldu. Her biri kendini tanıtmak için seçim propagandaları yapmaya başladılar. Bu tür propaganda Mısır halkı için yeni gelişme olmasına rağmen halk halinden son derece memnundu. İlk defaMısır halkına soruluyor, Seni kim yönetsin?
 
Nihayetinde seçim sandıkları kuruldu. İkinci turun sonunda eski rejim kalıntısı olan Ahmed Şefik ile yeni dönemin ortaya çıkardığı Muhammed Mursi karşı karşıya geldi. Müslüman Kardeşlerin adayı olan Mursi bir – iki puan farkla seçimin galibi oldu. 30 Haziran 2012’de anayasa mahkemesi önünde yemin ederek göreve başladı. Mısır’ın ilk seçimle başa gelen sivil Cumhurbaşkanı oldu.
 
Emperyalistlerin ve Siyonistlerin maşası olmayan bağımsız ve bağlantısız olan Mursı’ye daha ilk günde muhalefet edilmeye başlandı. İMF’den tüm baskılara rağmen borç almadı. Muhalefet edenlerin elinde hiçbir argüman olmamasına rağmen her gün yeni bir iftira ve yalan haberlerle halkı galeyana getirip sokaklara dökmeye çalıştılar. Kaybettikleri iktidarlarını tekrar geri almak için bu kez zavallı ve basiretsizhalkı ve gençleri kullanmaya başladılar.
 
Ülkenin yıllarca kaymağını yiyen iç ve dış şebekeler Mısır’daki gelişmelerden hiç memnun olmadılar. Yıllarca yasaklı olan ve sadece İslami fikirlere sahip olduğu için yıllarca hapislerde çürüyen ve idam edilen zihniyet yani Müslüman Kardeşler Mısır gibi önemli bir ülkenin başına geçti. Bundan ABD başta olmak üzere Siyonist İsrail ve bazı faşist diktatör Arap ülkeleri de rahatsız oldular. Bir şekilde ülke istikrarsızlaştırılmalı ve halkın arasına fitne tohumları ekilmesi gerekiyordu. Kendilerinin at koşturabileceği yeni bir kukla iş başına gelmeliydi. Böylece hem iktisadi olarak hem de siyasi olarak bu ülke ellerinin avucunda kalsın istediler.
 
Ülkemizde ve Brezilya’da olduğu gibi vatan hainlerini bulmak zor olmasa gerek. Mısır’da da eski hırsız,yalancı, düzenbaz, yağcı, kişiliksiz her ne kadar negatif sıfat varsa hepsini üzerinde barındıran siyasiler ortaya çıkarak seçimle iş başına gelen Mursi’yı devirmek için sizde halk hareketleri organize etmeye başladılar.
 
Eski Atom Enerjisi başkanı vardı. Muhammed Baraday. Hani yalan yanlış beyanlarla “Irak’ta Saddamınelinde kimyasal silahlar var” diyen raporun altına imzası olan yalancı kişi. ABD ve emperyalist güçlerIrak’ı işgal edip milyonlarca insanın katledilmesine ve ülkenin esaret altına alınmasını sağlayan kişi Mısır’ın başına geçmek istiyor. Irak'ı halletti şimdi de kendi ülkesini batırmak için var gücüyle çalışıyor. Daha doğru ırgat gibi çalıştırıyorlar.
 
Mursi’ye karşı bütün şer güçler birleşti
Bir diğeri Mısır’ın eski Dış işleri Bakanı ve Eski Arap Birliği Genel Sekreteri olan Amr Musa. Bu kişi’de Mısır’ın değil başkalarının adamı olduğu herkes tarafından biliniyor. Mübareğin politikalarını uygulayan jakoben ve halkının değerlerine yabancı Mason bozuntusu olan bir kişi. O da diğeri gibi seçime katıldı ama rezil oldu. Halk onları kaale bile almadı.
 
Bunların dışında Nasırcı ulusalcı solcular, Milliyetçiler, ırkçılar, Hristiyanlar ve bazı sapık sözde dinicemaatlerin yanı sıra eski rejimin kaynaklarını elinde tutan kişiler ülkeyi kaosa sürüklemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Muhalefetin yapılması için para gerekiyor. Hem de bayağı fazla para olması gerekiyor. O konuda hiç problemleri yok. Ülkenin en zengin( bence en azılı hırsızı) Hamdin Sabbahidenilen kişi kesenin ağzını açtı. Göstericilere bedava yemek, içmek ve hatta cep harçlığı dağıtarak işsiz güçsüz olan ülkenin çapulcularını sokaklara dökerek Mursi aleyhine gösteriler yaptırıyor.  
 
Hanı bizde Taksim olayları olduğunda oradaki çapulcu güruhuna hotel'ini açan, o çapulculara yemek veiçki servisi yapan, zenginliğinin nasıl oluştuğu malum olan çevreler var ya!. İşte onların ikiz kardeşleri Mısır’da aynı kepazeliği yaparak ülkenin seçimle başa gelen iktidarını düşürüp kendilerinin telefonla emir vererek ülkeyi yönetmek isteyen hasta ruhlu kişiler şimdi aynı oyunu Mısır için sahneliyorlar. Dertleri halkın istekleri veya ülke menfaatleri falan değil. Sadece kendi iktidarları elden gitmesin diye uğraşıyorlar.
 
Bundan 6 ay önce Mısır’daki Tahrir meydanındaki olaylar, daha doğrusu meydanı işgal olayları yenibaşladığında gitmiştik. Olayın ne olduğunu yerinde görelim, doğru analiz yapalım diye gittiğimizde gördüğümüz manzara bizi gerçekten üzmüştü.
 Eyvah!
 Mısır’ın başına büyük belalar açacaklar” demiştim.
 
Sokaklarda olan halk onların deyimi ile “Baltacı” bizim deyimimiz ile “Çapulcu” tabakası. Ayyaş, cinsi bozuk, kadın mı erkek mi belli olmayan, kendine “Aydın(!)” diyen cahiller topluluğu ve bir de sözde sanatçıyım diye ortaya çıkan lümpen tipli, halkına ve toplumuna yabancı olan kişiler vitrini oluşturuyor.
 
Biz bu insanların belli bir kısmı ile konuştuk. Mursi’den ne istiyorsunuz? Ortak bir fikir ve görüş birliği. Herkesin isteği farklı. Sokaklarda olanların geneline yakını belli odakların adamlarıdır. Onları kimkiralamış'sa onların istekleri doğrultusunda konuşuyor veya bağırıyor. O aldığı ülüfeye bakıyor. Ama herkesin ortaklaşa kullandığı bir slogan vardı. “ Mursi iktidara geldi ama hiçbir şey yapmadı. Bizim karnımız aç. Ülke geri gitti” gibi belli başlı cümleleri kuruyordular. Bugünde ayni sloganları atıyorlar. Bunları diyen sokaktaki cahil çapulcuların yanı sıra kendince aydın ama karanlık beyinli olan kişilerde söylüyordu.
 
Henüz iktidara geleli 6 ay olmuş ve daha ilk günden beri isyan hareketleri yapan ülkenin sorunlarınıMursi’nın çözmesi mümkün mü? Adama fırsat vermediniz ki? Görünürde koca adam gibi olan zavallılar halkın ve dünyanın gözleri önünde nasıl da yalan ve iftira atabiliyorlar. Mısır gibi yıllardır Firavunların yönteminde olan bir ülkenin sorunları 6 ayda veya 6 yılda biter mi? Ülke ekonomisinin yüzde 98’i bir - iki kişinin elinde bulunuyor. Böyle bir ülkede dert ve problem biter mi, işsizlik çözülür mü?
 
Mısır ordusu halkın mi çapulcuların mi yanında yer alacak?
Aradan bir yıl geçti ancak anayasanın belli bir kısmını değiştirebildi. Hala Askeriye, kamu bürokrasisi tamamen mafya ve şer odaklarının elindedir.  Birçok bürokrat birbirinin akrabası. Mursi her ne kanun çıkarsa çıkarsın mahkemeler veya bürokratik oligarşi itiraz ederek karşı direnişe geçiyor. Böyle bir kaotik ve satılmış kuklaların arasından sıyrılıp reform ve ülkenin kalkınması için kim ne yapabilir? Mursi, bunca Firavuna rağmen yine de birçok olumlu yasaya imza attı.
 
Seçimle 4 yıllığına iş başına gelen Mursi’nın istifa etmesini ve erken genel seçime gidilmesi için birçok kentte Baltacı ve Çapulcular gösteri yaparken, Mursi taraftarları da (yüzde 52’lik kesim) seçilmiş liderlerine sahip çıkacaklarını haykırıyorlar. Birçok yerde istenmeyen olaylar meydana geldi.Provokatörler sivil halka, kamu binalarına, polise ve iş yerlerine saldırıyor. Şimdilik olaylardan 16 kişi hayatını kaybetti binlerce kişi de yaralandı.
 
Mısır ordusu daha doğrusu hem Genel Kurmay Başkanı hem de Savunma Bakanı olan General Sisiolayların durması için hükumete 48 saat’lık bir süre tanıdı. Şuna bakın Yaa!. Kendi hükumetine muhtıra veriyor. “Halkın taleplerine cevap verin” diyor. Bu çapulcuların ne istedikleri belli değil ki. Bunlar yalancıve iftiracı. Her önüne gelen isyan ederse ve “halk” diye istekleri yerine getirilirse burada disiplin venormal bir yönetim olur mu? Bu isyancılar daha önce nerede idiler? Mübarek’e karşı neden kul köle idiler, bunlara bu gösteri yapma imtiyazını Mursi vermedi mi?
 
Seçimden umudunu kesmiş bu Çapulcu muhalifler askerle işbirliği yapıp zorbalıkla iş başına geçmek istiyorlar.
 
Toplumsal uzlaşı olsun diye Mursi bazı bakanları dışarıdan atamıştı. Yani eski rejimin adamlarını Bakan, danışman ve sözcü olarak atamıştı. Şimdi bu kalleş kişiler istifa etmeye başladılar. Başta dış işleri bakanı olmak üzere şimdilik 5 bakan, iki sözcü istifa etti. Gün geçtikçe bu istifa edenlerin sayısı daha da artacaktır. Mısır Ordusu dışarıdan daha doğrusu ABD’den yeşil ışık almışsa darbe yapılacak ve ülkeyi kaosa götürmüş olacak. Umarım böyle bir senaryo gerçekleşmez.   
 
Türkiye’deki ulusalcı, Atatürkçü, solcu, Komünist, Anarşist,  Kürtçü ve Türkçü ırkçılar başaramadı.Brezilya'dakiler de ülkelerine oldukça fazla zarar verdiler. 2 yıl sonraki olimpiyatları yapılmasına şimdiden gölge ve korku saldılar. Şimdi sıra Mısır’a geldi. Bu olaylar daha uzun süre devam edeceğe benziyor. Eğer Mısır ordusu satılmış ve çapulcuların yanında değil de seçilmiş meşru hükumetin ordusu olursa gösterilerden bir şey çıkmaz. Önümüzdeki bir kaç çok önemli. Her şey bu bir kaç gün içinde ortaya çıkacak.  
Dik dur Mursi eğilme!
Dünya halkları ve Mısır halkı seninle dır. Çapulcular ve Baltacılar her zaman birilerinin maşası olurlar. Sen halkının selameti için çalış. Tarih seni ve Erdoğan’ı kahraman olarak yazdı ve yazacak,  karşıtlarınızı daÇapulcu ve Baltacı olarak yazacaktır.