Fırtına Rize'yi Vurdu

Fırtına Rize'yi Vurdu
Rize'de şiddetli rüzgar nedeniyle Karadeniz sahil yolu Çayeli bölümünde dalgalar kara yoluna ulaştı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Karadeniz sahil yolu Çayeli geçişinde, rüzgarın hızı zaman zaman 70 kilometreyi geçti. Şiddetli rüzgar nedeniyle dalga boyu 7 metreye aştı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle dalgaların kara yoluna kadar yükselmesi ve yola küçük taşlar fırlatması nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Karayolları ekipleri, sorun oluşmaması amacıyla kara yolundaki taşları temizledi.

-DALGALI DENİZDE 1 SAAT KANO YAPTI-

Bu arada ilçede plaj işletmeciliği yapan Zafer Koçal, denizin dalgalı olmasına rağmen yaklaşık 1 saat kano sporu yaptı. Koçal, işinden dolayı denizle iç içe olduğunu belirterek, ''Bunu yapmaktan büyük zevk alıyorum. Bununla mutlu olup sağlığıma kavuşuyorum'' dedi.

Başka bir eğlence türü yerine denizde yüzmeyi tercih ettiğini ifade eden Koçal, şunları söyledi:  ''Yüzerek sağlıklı olmayı tercih ederim. Bunu spor amaçlı yapıyorum. Bazı arkadaşlar bu iş zevkli diye denemeye kalkabilir. Ama kano sporunu yapabilmek için en az 4-5 yıl eğitim almak gerekiyor. Herkes denemeye kalkmasın. Ama denemek isteyen varsa eğitim verebilirim.''

-ARDEŞEN-

Öte yandan, Ardeşen ilçesinde ise Işıklı köyü Taşbaşı mevkisindeki balıkçı barınağı, 7 metreyi aşan dalgalar nedeniyle su altında kaldı. Barınakta teknesi bulunan balıkçılar, dalgadan etkilenmemek için akşam saatlerinde teknelerini kıyıya çekti. Dalgaların etkisiyle 1 teknenin battığı, 2 küçük teknenin zarar gördüğü öğrenildi.