Fırtına Vadisi'nin Koruma Planı İçin Buluştular

Fırtına Vadisi'nin Koruma Planı İçin Buluştular
Ardeşen'de ''Fırtına Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı'' hazırlık çalışmaları kapsamında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince toplantı düzenlendi.

Ardeşen Halk Eğitim Merkezi Kültür Salonundaki toplantıya Ardeşen Kaymakamı Cemil Kılınç, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Karakoç, Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, İl Özel İdaresi İmar Müdürü Rızvan Kadı, Ardeşen Özel İdare Müdür Vekili Çetin Canca, İl Özel İdaresi Şehir Planlamacısı Sinan Bacaksız, çalışmayı üstlenen firma temsilcisi Ayhan Turan, köy muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri, Fırtına Vadisi'nde turizm alanında faaliyet gösteren iş yeri sahipleriyle yöre halkı katıldı.

Ardeşen Kaymakamı Kılınç, toplantıda yaptığı konuşmada, sit alanı sınırlarında ikamet eden vatandaşların, özellikle tesis sahipleri ya da bir işi yapacak olanların başında müdahil olmaları gerektiğine dikkati çekerek, ''Konunun mahiyeti nedir, bunu iyi öğrenip yapmaları gerekir. Yapıldıktan sonra yakınmanın bir anlamı yoktur. Özel İdaremizin bu hassas konuyu ele aldıkları için teşekkür ediyor, 'Fırtına Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı'nı desteklediğimizi de bir kez daha belirtmek isterim'' dedi.

İl Özel İdaresi Şehir Planlamacısı Sinan Bacaksız ise henüz hazırlık aşamasında olan projede asıl amacın, koruma kurulunca belirlenen sit alanında yaşanan sıkıntıların en asgariye indirilmesi olduğunu vurgulayarak, bu alan gibi benzer çalışmanın Uzungöl'de yapıldığını, Fırtına Vadisi'nde de aynı çalışma olmasa bile yakın bir çalışma yapılarak sorunun çözülmesinin planlandığını söyledi.

Ardeşen bölgesi içinde kalan koruma alanının üçüncü derece sit alanı olduğunu anımsatan Bacaksız, ''Henüz hazırlık aşamasında olan Fırtına Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı'nı bölge halkıyla paylaşmak istedik. Burada, projenin hazırlanması, uygulanması, denetimi, usul ve esasları görüşmek, konuları tartışmak ve fikir alışverişinde bulunmaktan başka hiçbir amaç güdülmemiştir. Hiç kimsenin bu çalışmaları başka yöne çekmesini istemeyiz. Tek amacımız, en kısa sürede çalışmalara başlayıp, burada yaşayan halkımızı rahatlatmaktır'' diye konuştu.

Rize İl Özel İdaresi İmar Müdürü Rızvan Kadı da, Çamlıhemşin ve Ardeşen ilçelerini de içine alan planın araştırma safhasında olduğunu dile getirerek, ''Plan yapılmadan önce bölge halkından bilgi alarak yapılmasını istedik. Asla belli bir plan yapılmadı. Bunu rahatlıkla belirtmek isterim. Plan yapıldıktan sonra tekrar toplanıp, ne yapılacağına hep birlikte karar vereceğiz. Burada her türlü bilgi, belge, eleştiri ve görüşü almaya hazırız'' dedi.

Toplantıda, köy muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri, Fırtına Vadisi'nde turizm alanında faaliyet gösteren iş yeri sahiplerinin görüş ve önerileri alınarak kayıtlara geçirildi.