Fırtına'da Rafting Şenliği Sona Erdi

Fırtına'da Rafting Şenliği Sona Erdi
Rize'nin Ardeşen ilçesi Fırtına deresinde bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla sona erdi.

Üç gün süren etkinlik çerçevesinde yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi. Büyük erkekler Rafting yarışmasında Çaykurspor, genç erkeklerde Rize Belediyespor ve kızlarda Yeşil Rizemspor birinciliği alırken, fair play ödülü ise Ruba Raftignspor takımına verildi.

Şampiyonanın sonunda, genel klasmanda büyük erkeklerde birinciliği Çaykur Spor Kulübü, ikinciliği Extremspor, üçüncülüğü ise Özgün Doğa Sporları elde etti. Genç erkeklerde Rize Belediyespor'un birinci, İyiderespor'un ikinci, Ardeşenspor'un üçüncü olduğu şampiyonanın bayanlar kategorisinde ise birinciliği Yeşil Rizemspor, ikinciliği Çaykur Spor Kulübü, üçüncülüğü ise İyiderespor kazandı.

Dereceye girenlere ödülleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan'ın tarafından verildi.

firtinada-rafting-senligi-sona-erdi-2.jpg

Burada bir konuşma yapan AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Bakan Bayraktar'ın yoğun programına rağmen aralarına katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

nusret-bayraktar-erdogan-bayraktar.jpg

Bakan Bayraktar da konuşmasında amca oğlunun rica ve ısrar etmesi üzerine geldiğini belirterek, "Türkiye gerçekten çok önemli çok büyük istikrarlı bir gelişme süreci içersindedir. Bu sürecin sporun her alanında her dalında da yaşanması lazım" dedi.

Raftingin dünyada önemli bir spor dalı olduğunu dile getiren Bayraktar, şöyle konuştu: ''Rafting Türkiye'de Erzincan, Erzurum ve Rize'de tertipleniyor. Rize'de, Erzurum ve Rize olarak bu etkinliği düzenledik. Bu yıl U-21 Türkiye Rafting Şampiyonası'nın birinci ayağı Erzurum, ikinci ayağı Ardeşen'de yapıldı. İnşallah bundan sonra su sporları, rafting sporu, diğer sporlar ile gelişecek. Rafting, Doğu Karadenizimize turizm bakımından insanlarımızın Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelmesini ve kaynaşmasını sağlayacak. Rafting bu nedenle de çok önemli''

Konuşmanın ardından AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, şenliğe katılmasından dolayı Bakan Erdoğan Bayraktar'a plaket verdi.

Konuşmaların ardından tulum eşliğinde horon oynandı.

firtinada-rafting-senligi-sona-erdi-1.jpg

firtinada-rafting-senligi-sona-erdi-4.jpg