'FİSKOBİRLİK'i CHP zihniyeti batırdı'

'FİSKOBİRLİK'i CHP zihniyeti batırdı'
AK Partili Canikli, "FİSKOBİRLİK'i CHP zihniyeti batırdı, biz çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''FİSKOBİRLİK'i CHP zihniyeti batırdı, biz çıkarmaya çalışıyoruz. Testiyi kıran ile suyu dolduranı aynı kefeye koymamak lazım'' dedi.

Canikli, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerini ziyaretinde yaptığı konuşmada, birliğin üreticinin tek temsilcisi olduğunu belirtti.

Üreticinin menfaatini koruyacak, uzun dönemde ve piyasadaki fındıkla ilgili üretici aleyhine oluşacak dalgalanmaları ortadan kaldırıp istikrarlı bir fındık piyasası oluşmasını sağlamak, arz fazlasının ortaya çıktığı dönemlerde fındık fiyatının aşağıya gelmesini engellemek amacıyla FİSKOBİRLİK'e ihtiyaç olduğunu ifade eden Canikli, ''Bu hükümetimizin kesin görüşüdür. Bütün çalışmalarımızı bu anlayış üzerine inşa ettik. Şu anda gündemimizde bir Bakanlar Kurulu kararı konusu var. Bu konunun hızlandırılması ve kararın bir an önce imzalanarak birliğe Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) yağlık olarak 50 bin ton fındık aktarılması şeklindeki kararın bir an önce sonuçlanması için görüşmelerimizi yapıyoruz'' diye konuştu.

Canikli, fındığın Karadeniz Bölgesi ve Türkiye'nin vazgeçilmez en temel ekonomik belirleyici ürünlerinden biri olduğuna değinerek, şöyle konuştu: ''Fındığa hiçbir zaman destekten kimse vazgeçemez. AK Parti Hükümeti olarak bizim desteğimiz de devam edecektir. Devlet desteği her zaman devam edecek. Bu desteklerin de etkin kullanılması gerekir. Çünkü kullanılan kaynak kamu kaynağıdır. Fındık devlet tarafından desteklenmelidir, destekleniyor ve desteklenmeye de devam edecektir. Biz fındığı 1,5 lira iken devraldık. Fındık fiyatı yerlerde sürünüyordu, sistem tamamen çökmüştü, üretici bahçeye girmiyordu. Birliği ayağa kaldırdık ve bu noktaya getirdik. Dönüm başına da destek veriyoruz.''
    
-''CHP'NİN FINDIK VE FİSKOBİRLİK SÖYLEMLERİ SAMİMİ DEĞİL''-

FİSKOBİRLİK'i mali sıkıntıya girdiği dönemde de desteksiz bırakmadıklarını ifade eden Canikli, konuşmasını şöyle sürdürdürdü:

''CHP'nin fındık ve FİSKOBİRLİK söylemlerini samimi bulmuyorum. Çünkü birliğin 2006'daki yönetimin tamamen hatası nedeniyle mali yapısı bozulup bu noktaya geldi. FİSKOBİRLİK'i CHP zihniyeti batırdı, biz çıkarmaya çalışıyoruz. Testiyi kıran ile suyu dolduranı aynı kefeye koymamak lazım. CHP'nin söylemlerini içi boş söylemler olarak görüyoruz. Çözüme yönelik ortaya koyulmuş yaklaşım değil. Kılıçdaroğlu'nun herkese 'mavi boncuk' dağıtan politikasının anlayışının bu alandaki tezahürü olarak görüyorum. Söz veriyor sonra çark ediyor. 'Çarkçı Kemal' lakabı boşuna ortaya çıkmadı. Bu lakabı biz de koymadık. Kamuoyunun kendisine koyduğu unvanlardan biridir. Söylüyor sonra bakıyor ki uygulanması mümkün değil sonra viraj alıyor, çark ediyor. Samimiyet yok.''

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar ise birliğin zor bir süreçten geçtiğini belirterek ''Fındık ile ilgili farklı stratejilerin belirlenmesi ve hükümetin başka stratejiler belirlemek zorunda kalması nedeniyle kamuoyu nezdinde birliğe yardımların ağır işlediği yönünde bir yargı hakim, ama ciddi manada hükümetten yardım almak gibi bir çaba içindeyiz. Belki biraz ağır işliyor, ama ciddi destek görüyoruz. Bunun devam edeceği yönünde ciddi umut besliyoruz'' diye konuştu.