Ford’dan Eğitim İçin RTEÜ'ye Destek

Ford’dan Eğitim İçin RTEÜ'ye Destek
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü’nün, Ford Genel Müdürlüğünden eğitim amaçlı talep ettiği Ford Transit marka araç, Rize Ford Yetkili Servisi Atılgan Otomotiv’de düzenlenen törenle RTEÜ’ye hibe edildi.

Ford, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı’na, eğitim amaçlı bir adet Ford Transit, Tourneo Custom marka 2012 model 2.2L Dizel üç kapılı hatchback tipi araç bağışladı.

Araç, Rize Ford Yetkili Servisi Atılgan Otomotiv binasında düzenlenen törenle Atılgan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Atılgan tarafından, RTEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi programının kullanımına sunulmak üzere RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a teslim edildi.

ford’dan-egitim-icin-rteuye-destek-(1).jpg

Törende bir konuşma gerçekleştiren Atılgan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Atılgan “Üniversitenin Ford’dan talebi dikkate alınarak eğitim amaçlı araç bize getirildi ve bizde aracı üniversitemize bağışlıyoruz” ifadelerini kullanırken, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Öğrencilerimizin teorik bilgilerinin yanında öğrendiklerini hayata geçirebilmesi için bu aracın iyi bir platform olacağına inanıyoruz.” diyerek Ford ve Atılgan Otomotiv yetkililerine teşekkür etti.

ford’dan-egitim-icin-rteuye-destek-(2).jpg

Teslim törenine, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er, Ford Otomotiv Ticari Araçlar Satış Bölge Müdürü Sait Ülger, Binek Araçlar Bölge Müdürü Ozan Tuncel, Atılgan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Atılgan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih İslamoğlu ve öğretim görevlileri katıldı.

ford’dan-egitim-icin-rteuye-destek-(3).jpg

Bağışlanan aracın Otomotiv Teknolojisi Programı atölye ve laboratuvarlarında bulunan cihazlardan motor testi, yanal kayma testi, amortisör testi, fren testi, motor performans testi, silindir basınç kaçak testi, diagnoz testi ve egzoz emisyon testlerinde kullanılabileceği ve bu sayede, otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli, uygulama bilgi ve becerisine sahip, her türlü test ve ayar cihazlarını kullanabilen öğrencilerin yetiştirilebilmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

ford’dan-egitim-icin-rteuye-destek-(4).jpgford’dan-egitim-icin-rteuye-destek-(5).jpg