Ford’dan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne Eğitim İçin Destek

Ford’dan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne Eğitim İçin Destek
Ford, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı’na, eğitim amaçlı bir adet Ford Transit, araç bağışladı.

Yeni nesil araç, Rize Ford Yetkili Servisi Atılgan Otomotiv binasında düzenlenen törenle Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi programının kullanımına sunulmak üzere teslim edildi.

Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin ile Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatih İslamoğlu, Ford Atılgan Otomotiv San. A.Ş. Ticari Araçlar Bölge Müdürü Okyay Sönmez ve Binek Araçlar Bölge Müdürü Emre Uzun ile Atılgan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Atılgan, Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Atılgan, Satış Müdürü Erkan Yenigün, Servis Müdürü Kayhan Bursalı, Atılgan Otomotiv Artvin Şube Müdürü Yüksel Karakurt ve öğretim görevlileri katıldı.

Teslim töreninde bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, “Bölümümüzün alt yapısını, ekipmanını tamamen yeniledik. Öğrencilerimiz sınıflarında öğrenmiş oldukları teorik dersleri uygulama imkânına kavuşmakta. Öğrencilerimizin uygulamalarını bu yeni nesil araçlar üzerinde gerçekleştirmesi son derece önemli.” ifadelerini kullanarak Ford ve Atılgan Otomotiv yetkililerine teşekkür etti.

00-061.jpg

Ford Atılgan Otomotiv San. A.Ş. Ticari Araçlar Bölge Müdürü Okyay Sönmez ve Binek Araçlar Bölge Müdürü Emre Uzun yaptıkları açıklamada, “Türkiye’nin kalkınmasına destek vermek amacıyla farklı alanlarda sosyal sorumluluk projeleri yürüten Ford Otosan ailesi olarak, Meslek Yüksel Okulu ve Teknik liselerin motor ve teknik bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla 47 ildeki 71 farklı Meslek Yüksek Okulu ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yeni nesil teknolojilerle donatılmış 71 adet aracı bayilerimizin de desteği ile bağışladık. Böylece 47 ildeki mesleki ve teknik lise öğrencileri, uygulamalı eğitimler ile ilk kez yeni nesil teknolojilere sahip motorları, elektronik sistemleri ve diğer tüm parçaları inceleme ve üzerinde çalışma yapma fırsatına sahip olacak.” Dedi.

Bağışlanan araç sayesinde otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli, uygulama bilgi ve becerisine sahip, her türlü test ve ayar cihazlarını kullanabilen öğrencilerin yetiştirilebilmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

ford’dan-rteu’ye-egitim-icin-destek-(4).jpgford’dan-rteu’ye-egitim-icin-destek-(8).jpgford’dan-rteu’ye-egitim-icin-destek-(3).jpgford’dan-rteu’ye-egitim-icin-destek-(5).jpgford’dan-rteu’ye-egitim-icin-destek-(2).jpgford’dan-rteu’ye-egitim-icin-destek-(9).jpgford’dan-rteu’ye-egitim-icin-destek-(6).jpgford’dan-rteu’ye-egitim-icin-destek-(10).jpgford’dan-rteu’ye-egitim-icin-destek-(1).jpg