Formulaz Yarışları Nefes Kesti VİDEO İZLE

Formulaz Yarışları Nefes Kesti VİDEO İZLE
Rize'nin Tunca beldesinde bu yıl. 7.'si düzenlenen Formulaz Tahta Araba Yarışları ilgi çekti.

Son 7 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Tunca Formulaz Tahta Araba Yarışları bu yıl da Rize’nin Ardeşen ilçesi Tunca beldesinde gerçekleştirildi.

Çeşitli kategorilerde 18 yaşın üzerindeki çok sayıda yarışmacının katıldığı yarışlarda, azami 170x70 büyüklüğündeki tahta arabalarla 1.6 km uzunluğundaki parkurda kıyasıya yarışıldı.

rizede-formulaz-yarislari-nefes-kesti-(1).jpg

Bireysel silahsızlanmaya dikkat çekmek için yarışların stardı silahla değil de bölgede gocvatule olarak bilinen kırbaçla yapıldı. Kendir ipinden yapılan kırbaç bölgede çıkarttığı ses ile yabanı hayvanları ekinlerden uzak tutmak için kullanılıyor.

Türkiye'nin bir çok ilinden yarışmacıların ve izleyicilerin katıldığı yarışlarda, yarışmacılar yöreye has kıl çorabı ve kara lastik giydiler. Bunun dışında yarışmacılar araçlar saatte ortalama 70 kilometre hıza ulaştıkları için güvenlik gerekçesi ile kask, kolluk ve dizlik de taktı.

rizede-formulaz-yarislari-nefes-kesti-(2).jpg

Yarışmaya katılan 60 yaşın üstündeki yarışmacılar iddialı olduklarını ve hedeflerinin finişe ulaşmak olduğunu belirtti. Hedefinin finişe ulaşmak olduğunu belirten genç bir yarışmacı ise aracı arızalandığı finişe ulaşamadan yarışmadan çekildi. Yarışlarda geçtiğimiz yılın aksine kaza yaşanmadı.

rizede-formulaz-yarislari-nefes-kesti-(3).jpgrizede-formulaz-yarislari-nefes-kesti-(4).jpgrizede-formulaz-yarislari-nefes-kesti-(5).jpg

rizede-formulaz-yarislari-nefes-kesti-(6).jpgrizede-formulaz-yarislari-nefes-kesti-(7).jpg