Fransa'da olay çıktı, maç iptal oluyordu...

Fransa'da olay çıktı, maç iptal oluyordu...
Marsilya-Fenerbahçe maçında Marsilya tribünlerinde terör örgütü PKK’nın sözde bayrağının açılması gerginliğe neden oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya'ya konuk olan F.Bahçe'de Bekir İrtegün'ün golü sonrası sarı lacivertli taraftarların yaktığı meşaleler anons yapılmasına neden oldu.

Maç sırasında Fransız taraftarlar terör örgütü sözde PKK bayrağı ile Yunan bayrağı açınca Fenerbahçeli taraftarlar ve Marsilyalı taraftarlar birbirlerine girdi. Polis PKK bayrağı açan taraftaları gözaltına aldı. Kale arkasındaki bir grup sarı lacivertli taraftar sahaya girerken polis ve askerler olayları yatıştırmak için tribünlerin ön kısmına bir şerit çekti.

Yapılan uyarıda Fenerbahçe taraftarının meşale yakmaya devam etmesi halinde İngiliz hakem Atkinson'ın maçı durdurup erteleyebileceği belirtildi.

marsilya-fenerbahce-macinda-gerginlik-1.jpg
 
Fransa'daki Velodrome Stadı'nda oynanan maçta temsilcimiz Fenerbahçe, Bekir İrtegün'ün 40. dakikadaki harika rövaşatası ile 1-0 öne geçti.
 
Golden sonra kendilerine ayrılan bölümü tıka basa dolduran Fenerbahçeli taraftarların tribünde yaktıkları meşale sonrası uyarı anonsu yapıldı. Sarı lacivertli taraftarların meşale yakmaya devam etmesi halinde hakemin maçı erteleyebileceği belirtildi.

marsilya-fenerbahce-macinda-gerginlik-2.jpg

TERÖR ÖRGÜTÜ KIŞKIRTMASI

Marsilya ile Fenerbahçe arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi maçının 60. dakikasında Fransız taraftarların bulunduğu bölümde bölücü terör örgütü PKK ve sözde Kürdistan bayrağı açılması gerginlik yarattı.

Fenerbahçe tribünlerinden yabancı maddeler atılırken, bir taraftar ise saha içine girmeden güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Sık sık Türkçe ve Fransızca anonsların yapılırken stada polis girdi. Tribünlerin önünde emniyet güçleri maç bitene kadar yoğun güvenlik önlemleri aldı.

marsilya-fenerbahce-macinda-gerginlik-3.jpg

marsilya-fenerbahce-macinda-gerginlik-4.jpg