Fransa'dan Rize'de Gol Yağmuru

Fransa'dan Rize'de Gol Yağmuru
Fransa U20'de Türkiye'den sonra Özbekistan'ı da 4 golle geçerek rakibini kupanın dışına itti, yarı finale yükselen ilk ekip oldu.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası çeyrek final maçında Fransa rakibi Özbekistan’ı 4-0 yenerek yarı finale yükseldi. Bu sonucun ardından ilk yarı finalist olan Fransa, 7 Temmuz Pazar günü oynanacak olan Şili-Gana mücadelesinin galibi ile eşleşecek.

Ülkemizde düzenlenmekte olan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda, çeyrek finalde Özbekistan ile Fransa karşı karşıya geldi. Rize Yeni Şehir Stadı'nda oynanan ve Brezilya Futbol Federasyonu'ndan Sandro Meira Ricci'nin düdük çaldığı çeyrek final final mücadelesinde sahadan galip ayrılan taraf 4-0'lık skor ile Fransa oldu. Mankowski'nin öğrencilerine galibiyeti getiren golleri 31. dakikada Yaya Sanogo, 35. dakikada Paul Pogba, 43. dakikada Thauvin ve 64. dakikalarda Kurt Zouma kaydederken, Özbekistan ise 90 dakika boyunca gol sevinci yaşayamadı.

fransa-ozbekistan.jpg

Maça hızlı başlayan Fransa, 30. dakikada Yaya Sanogo’nun attığı golle 1-0 öne geçti. 33. dakikada penaltı kazanan Fransa Paul Pogba ile skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında ikinci penaltısını kazanan Fransa’nın 3. golünü Florian Thauvin kaydetti.

İlk yarısı 3-0 önde bitiren Fransa mücadelenin 64. dakikasında Kurt Zouma ile bulduğu golle farkı 4'e çıkardı. Maçın 69. dakikasında rakibine sert müdahalede bulunan Özbek futbolcu Tohirjon Shamshitdinov gördüğü ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçın geri kalan bölümünde başka gol olmayınca maç Fransa’nın 4-0 galibiyeti ile sona erdi. Bu skorla Fransa turnuvada yarı finale yükseldi.