Fuat Avni’nin Hedefindeki Rizeli Bürokrat Görevden Alındı

Fuat Avni’nin Hedefindeki Rizeli Bürokrat Görevden Alındı
Hükümet ile ilgili bilgiler sızdıran twitter fenomeni Fuat Avni’nin hedefindeki HSYK Teftiş Kurulu’nun Milli Görüş kökenli Rizeli Başkan Yardımcısı Şaban Kazdal görevinden alındı.

Rize Güneysulu Milli Görüş kökenli Şaban Kazdal’ın yerine, kardeşi ve kardeşinin eşi “FETÖ’ye üye olmak” suçundan önce meslekten ihraç edilen, ardından da tutuklanan hakim Selçuk Telli atandı.

Hükümet, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm kamu ve kuruluşlarında FETÖ ile mücadeleye devam ederken, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) dikkat çeken bir atama yapıldı. Fuat Avni’nin hedefindeki HSYK Teftiş Kurulu’nun Milli Görüş kökenli Rizeli Başkan Yardımcısı Şaban Kazdal görevinden alınırken, kardeşi ve kardeşinin eşi “FETÖ’ye üye olmak” suçundan önce meslekten ihraç edilen, ardından da tutuklanan hakim Selçuk Telli, 13 Mart’ta HSYK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Ancak Telli’nin bu göreve gelmesi, yargı cephesinde “tartışmalara” neden oldu.

fuat-avni-saban-kazdal.jpg

Tartışmaların ana kaynağını ise Telli’nin kardeşi hakim Kutlay Telli oluşturdu. HSYK, FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında önce “geçici olarak görevden uzaklaştırdığı” 2 bin 847 hakimi oybirliği ile meslekten ihraç etmişti. HSYK’nin 24 Ağustos 2016 tarihli, 2016-426 sayılı kararı uyarınca meslekten ihraç edilen hakimler arasında, hakim Kutlay Telli de bulunuyor. HSYK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine atanan Telli’nin kardeşi olan Kutlay Telli’nin, meslekten ihraç edilmesiyle birlikte “FETÖ terör örgütü üyesi olmak ve FETÖ’nün gizli haberleşme ağı BYLOCK kullanmak” suçlamasıyla, eşiyle birlikte tutuklandığı da ortaya çıktı.

Milli Görüş kökenli Fuat Avni’nin hedefindeki Şaban Kazdal’ın görevden alınarak kardeşi ve kardeşinin eşi FETÖ kapsamında halen tutuklu bulunan hakim Selçuk Telli’nin yargıdaki kritik görevlerden birine getirilmesi ise özellikle yargı cephesinde dikkat çekti.

saban-kazdal-hsyk-teftis-kurulu-baskan-yardimcisi.jpg