Fuhuş Baskınında Tutuklama

Fuhuş Baskınında Tutuklama
Rize'de, ''insan ticareti'' ile ''fuhşa aracılık etmek ve yer temin etmek'' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 18 kişiden 5'i tutuklandı.

Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 3 aydır sürdürdükleri takip sonucunda, il merkezinde otel, disko ve bar gibi 21 eğlence merkezine yönelik düzenlenen operasyonda, ''fuhuş yaptıkları'' iddiasıyla Gürcistan uyruklu 45 kadın, ''insan ticareti'' ile ''fuhşa aracılık yapmak ve yer temin etmek'' suçlamasıyla 20 kişi olmak üzere toplam 65 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan yabancı uyruklu 45 kadın, yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmişti. Rize Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 20 kişiden 2'si serbest bırakılmış, 7'si kadın 18 kişi ise ''insan ticareti yapmak'', ''fuhşa aracılık ve yer temin etmek'' suçlamasıyla adliyeye sevk edilmişti.

Adliyeye sevk edilen kişilerden 8'i, Cumhuriyet Savcılığınca yapılan sorgularının ardından serbest bırakılırken, 10'u tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi.

Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Ş.K. ve H.K. adlı 2 Türk erkek ile A.Ş, H.B. ve B.Ö. adlı Gürcistan uyruklu 3 kadın tutuklandı, diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.