Futbolcular, hakeme tekme tokat saldırdı

Futbolcular, hakeme tekme tokat saldırdı
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde oynanan amatör lig mücadelesinde futbolcular ve taraftarlar, kırmızı kart gösteren maçın hakemine tekme tokat saldırdı.

Gaziantep Süper Amatör Ligi'nin 6. haftada İslahiyespor - Şenyurtspor maçının 88. dakikasında olaylar çıktı.

Orta hakemin verdiği kararlara, karşı çıkan İslahiyesporlu futbolcular ve taraftarlar hakeme isyan etti. İslahiyesporlu futbolcuların, atılan golün ofsayt olduğu yönünde itirazları ve maçın yan hakemine İslahiyespor'un 8 numaralı oyuncusu Veysel'in yan hakeme "Vicdanın rahatı mı verdiğin karar sonrasında" demesinin ardında bu sözleri duyan maçın orta hakemi Emre Yıldırım, İslahiyesporlu Veysel'e kırmızı kart çıkardı. Hakemin kartı göstermesinin ardında olaylar başladı. Çok sayıda futbolcu bir anda maçın orta hakemine yumruk ve tekmelerle saldırdı. Sahaya güvenlik güçleri girmesine rağmen tüm futbolcular maçın orta hakemi Emre Yıldırım'a saldırdılar. Maçın hakeminin üzerine yürüyen İslahiyespor'lu futbolcular ve taraftarları emniyet güçleri ayırmakta zorluk çekerken maçta tekme tokatlar konuştu. Kızgın taraftarları bir türlü yatıştıramayan emniyet güçleri, olayların büyümemesi için biber gazı sıktı. Bir süre sonra tribünler emniyet güçleri tarafından boşaltıldı.

hakeme-saldiri-1.jpg

Öte yandan, maçın hakemi Emre Yıldırım, 85. dakikaya kadar 2'si Şenyurtspor ve 5'i İslahiyespor olmak üzere 7 futbolcuya sarı kart gösterdi. Yapılan açıklamaya göre, İslahiyespor kendi sahasında oynadığı maçta maçın 88. dakikasında çıkan olaylar sonucunda maçta 3-0 hükmen mağlup oldu.

hakeme-saldiri-2.jpg

Maçın orta hakemi Emre Yıldırım, olayların ardından İslahiye Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, kendisine saldıranlar hakkında şikayetçi olduğu belirtildi. Yıldırım'ın, İslahiye Devlet Hastanesi'nde vücudun çeşitli yerlerinde darp izlerinin olduğu, bu yüzden rapor aldığı açıklandı.

hakeme-saldiri-3.jpg

İslahiyespor Kulüp Başkanı Celal Akkaya maçta yaşanan çirkin olayı kınadığını söyleyerek, "3 puan alalım derken 3 puandan olduk. Taraftarlarımız ve futbolcularımız maçın hakeminin maç içindeki tutumuna doğal olarak tepkiliydiler. Fakat bu kadar ileri gitmesi bizleri çok üzdü. Artık bu çirkin olayları unutup, önümüzdeki maçları alarak bu maçı telafi etmek istiyoruz. Bu yaşanan çirkin olayları kınıyorum" dedi.