G.Saray Arena'da ter attı

G.Saray Arena'da ter attı
Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında lider Galatasaray, ilk yarıda bulduğu gollerle evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 yendi ve ligde üst üste ikinci galibiyetini aldı.

Sarı-kırmızılılar'a galibiyeti getiren golleri Burak Yılmaz (2) attı. Maçta Galatasaray'ın Wesley Sneijder'le, konuk ekibin de Ekrem Ekşioğlu'yla bir topu direkte patladı. Galatasaray, aldığı bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü Real Madrid'le deplasmanda oynayacağı maç öncesi moral buldu.

G.Saray Arena'da ter attı!.. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki Real Madrid maçı öncesi Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk eden lider Galatasaray, ilk yarıda bulduğu gollerle rakibini 2-0 yendi.

Türk Telekom Arena'da oynanan maça son derece istekli başlayan Galatasaray, daha ilk dakikadan itibaren oyunun kontrolünü eline geçirdi.

Maçın 11. dakikasında Didier Drogba'yla gole yaklaşan Sarı-kırmızılılar, bu pozisyondan sadece bir dakika sonra Burak Yılmaz'la net bir fırsattan sonuç alamadı.

İlerleyen dakikalarla birlikte rakibi karşısındak baskısını iyice arttıran Galatasaray, aradığı golü 23. dakikada buldu.

DROGBA ASİSTİ YAPTI, BURAK AĞLARI HAVALANDIRDI

Bu dakikada Sarı-kırmızılılar'ın Fildişi yıldızı Didier Drogba'nın asistinde sahneye çıkan Burak Yılmaz, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımını öne geçiren isim oldu. 1-0

Golden sonra da baskılı futbolunu sürdüren Galatasaray, 29. dakikada Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in şutunda direği geçmeyi başaramadı.

Sarı-kırmızılılar, bu pozisyondan 6 dakikada sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında kendisini rahatlatan golü buldu.

BURAK BİR KEZ DAHA SAHNEDE

Maçın 35. dakikasında Didier Drogba'yla başlayan atakta Emmanuel Eboue'nin asistini iyi değerlendiren Burak Yılmaz, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 2-0

İlk yarının son bölümlerinde de etkili olan taraf Galatasaray'dı, ancak Sarı-kırmızılılar girdiği pozisyonlardan sonuç alamamasına rağmen soyunma odasına 2-0 önde gitmeyi başardı.

GALATASARAY İKİNCİ YARIDA FRENE BASTI

Maçın ikinci yarısında Galatasaray, adeta frene bastı!

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında çarşamba günü İspanya'nın dünyaca ünlü kulübü Real Madrid'e konuk olacak Sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda kontrollü futbolu tercih etti.

Skorun da vermiş olduğu rahatlıkla kendisini sıkmadan mücadele eden Galatasaray, bu yarıda ilk yarıdaki üretkenlikten uzaktı. Buna karşın rakibinin de futbol anlayışı nedeniyle ileride daha fazla gözükmeye başlayan konuk ekip, bu yarıda etkili ataklar geliştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçın 75. dakikasında bir duran top organizasyonunda Ekrem Ekşioğlu'yla direğe takılırken, maçın son bölümlerinde konuk ekibin atakları skoru değiştirmeyince, Galatasaray sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Ligde üst üste ikinci maçını kazanan Sarı-kırmızılılar, bu sonuçla puanını 53'e yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Galatasaray ayrıca, Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü Santiago Bernabeu'da oynanacak Real Madrid maçı öncesi de moral bulmuş oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 32 puanda kaldı.

Galatasaray 2 - 0 İstanbul BŞB

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEMLER: İlker Meral, Mehmet Cem Hanoğlu, Hakan Yemişken
 
GALATASARAY: Muslera - Eboue, Semih, Dany, Hakan Balta (Dk. 84 Amrabat) - Hamit, Melo (Dk. 78 Sabri), Selçuk, Sneijder (Dk. 59 Riera) - Burak, Drogba

İSTANBUL BŞB: Eduardo - Geraldes, Can (Dk. 46 Zayatte), Metin, Mahmut - Serhat (Dk. 38 Tevfik), Ekrem, Efe, Tom - Doka, Zenke (Dk. 86 Tayfun)

GOLLER: Dk. 23 ve 35 Burak (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Selçuk, Drogba, Riera (Galatasaray) / Can, Tevfik (İstanbul BŞB)

MAÇTAN DAKİKALAR

1'de G.Saray'da topla ceza sahasına sokulan Burak, uzak mesafeden sert bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak farklı şekilde yandan auta çıktı.

7'de G.Saray'da Dany, ceza sahası dışından sol çaprazdan sert bir vuruşla kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak kaleci Eduardo'da kaldı.

10'da İstanbul BŞB'de ceza sahasında topla buluşan Zenke, dar açıda olmasına rağmen sağ çaprazdan yerden vurdu. Kaleci Muslera, meşin yuvarlağı kontrol etti.

11'de G.Saray, maçın ilk tehlikeli atağında Drogba'yla gole yaklaştı. Bu dakikada sol kanattan Hakan Balta'nın ceza sahasına ortasında topu göğsüyle önüne indiren Drogba, kaleci Eduardo'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda dar açıda olmasına rağmen sol çaprazdan sert vurdu. Eduardo gole izin vermedi.

12'de G.Saray, Burak'la net bir fırsatı harcadı. Bu dakikada İstanbul BŞB defansının arkasına sarkan Burak, ceza sahasında kaleci Eduardo'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma bir vuruş yaptı. Eduardo'yu geçip de kaleye yönelen topu Metin son anda kornere attı. Sarı-kırmızılılar köşe atışından sonuç alamadı.  

18'de G.Saray'da Hamit, ceza sahası dışından sağ çaprazdan yerden sert vurdu. Can'ın ayak koyduğu top yandan kornere çıktı. Sarı-kırmızılılar köşe atışından sonuç alamadı.

21'de G.Saray'ın sağ taraftan kazandığı serbest atışta Sneijder ceza sahasına ortaladı. Arka bölümde iyi yükselen Drogba'nın kafayla indirdiği top, kaleci Eduardo'da kaldı.

23'te G.Saray, Burak'ın golüyle öne geçti. Bu dakikada Drogba'nın nefis ara pasında defansın arkasına sarkan Burak, bir anda ceza sahasında kaleci Eduardo'yla karşı karşıya kaldı. Burak'ın sağ çaprazdan yerden sert vuruşunda, meşin yuvarlak yakın direk dibinden ağlarla buluştu. 1-0

26'da G.Saray'da sağ taraftan Hamit'in ceza sahasına ortasında arka direkte iyi yükselen Drogba kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

28'de G.Saray'da sol kanattan Burak'ın ceza sahasına ortasında arka bölümde Drogba kafayı vurdu. Kaleci Eduardo güçlükle topu kontrol etti.

29'da G.Saray, Sneijder'le direğe takıldı. Hamit'in pasında ceza sahasında topla buluşan Sneijder, açısını düzelttikten sonra sol çaprazdan yerden plasesini yaptı. Meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına geri döndü.

35'te G.Saray, Burak'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikada Drogba'nın pasında ceza sahasında topla buluşan ve sağdan köşeye kadar inen Eboue'nin yerden içeriye çevirdiği topa Burak ayak koydu. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0

40'ta İstanbul BŞB, Tevfik'le gole yaklaştı. Bu dakikada Ekrem'le verkaça giren Tevfik, önünü boşalttıktan sonra ceza yayı üzerinden sert vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

41'de G.Saray'da topla ceza sahasına sokulan Hamit, sağ çaprazdan çok sert vurdu. Meşin yuvarlak direği sıyırarak üstten auta çıktı.

45'te G.Saray, Burak'la üçüncü gole yaklaştı. Bu dakikada İstanbul BŞB ceza sahasında yaşanan karambolde top son olarak Burak'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda, Metin'e çarpan top kaleci Eduardo'da kaldı.

İlk yarının geri kalan kısa bölümünde iki takım da rakip kalede etkili olamazken, G.Saray soyunma odasına 2-0 önde girdi.

57'de İstanbul BŞB'de Metin, ceza sahası dışından sol çaprazdan yerden vurdu. Ancak vuruş etkisiz olunca, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

70'te G.Saray'da defansın arkasına sarkan Drogba, kaleci Eduardo'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda ceza sahası dışından yaptığı aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Ancak maçın hakemi ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymazken, düdükten sonra topa vuran Drogba'ya sarı kart gösterdi.

71'de Galatasaray, Burak'la üçüncü gole yaklaştı. İstanbul BŞB defansının hatasında ceza sahasında topla buluşan Burak, sol çaprazdan yerden vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Eduardo'da kaldı.

75'te İstanbul BŞB, Ekrem'le direğe takıldı. Konuk ekibin ceza sahası dışından kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazandığı serbest atışta topun başına geçen Ekrem çok sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direğe de çarparak auta çıktı.

77'de İstanbul BŞB, Doka'yla önemli bir fırsatı harcadı. Sağ kanattan Tom'un ceza sahasına ortasında arka direkte Doka, bomboş pozisyonda topun gelişine vurdu. Meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

80'de İstanbul BŞB, Zenke'yle gole yaklaştı. Tevfik'in ara pasında ceza sahasında topla buluşan Zenke, kaleci Muslera'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda sol çaprazda sağ ayağının dışıyla yerden vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Maçın geri kalan bölümünde skorda bir değişiklik olmazken, G.Saray sahadan 2-0 galip ayrıldı.