Galatasaray, Beşiktaş'ın gol yeme rekorunu egale etti

Galatasaray, Beşiktaş'ın gol yeme rekorunu egale etti
Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Arsenal ile karşı karşıya gelen Galatasaray, İngiliz devi karşısında yediği üçüncü golle Beşiktaş'ın rekorunu kırdı.

Şampiyonlar Ligi D Grubu 6. ve son maçında sahasında Arsenal'i konuk eden Galatasaray, ilk yarıda yediği gollere karşılık veremeyince sahadan 4-1 mağlup ayrıldı.

30 DAKİKADA 3 GOL

Grupta galibiyeti bulunmayan sarı kırmızılı ekip, henüz 3. dakikada Lukas Podolski'nin golüne engel olamazken 11. ve 29. dakikalarda Aaron Ramsey attığı gollerle durumu 3-0 yaptı.

SNEİJDER'İN FRİKİĞİ YETMEDİ

İlk yarısı Arsenal'in 3-0'lık üstünlüğü ile sona eren maçın ikinci yarısı Galatasaray'ın kontrolünde geçerken sarı kırmızılı ekibin çabaları sonuç vermedi. Karşılaşmanın 89. dakikasında Wesley Sneijder'in frikikten attığı gol durumu 3-1 yaparken Arsenal'in Alman yıldızı Lukas Podolski 90+2'de maçın sonucunu belirleyen golü attı.

BEŞİKTAŞ'IN GOL YEME REKORUNU EGALE ETTİ

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Arsenal ile karşı karşıya gelen Galatasaray, İngiliz devi karşısında yediği üçüncü golle Beşiktaş'ın rekorunu kırdı. Şampiyonlar Ligi gruplarında en fazla gol yiyen Türk takımı olan Beşiktaş'ın 17 golü bulunuyordu. Galatasaray ise Arsenal öncesi grupta oynadığı 5 maçta toplamda 15 gol yemişti. Arsenal karşısında dört gol daha yiyen Sarı-Kırmızılı takım, toplamda 19 gole ulaşarak Beşiktaş'ın ünvanını elinden almış oldu.

PRANDELLİ'NİN ESERİ

Sezon başında teknik direktörlük koltuğuna oturan ve henüz ilk yarı dahi tamamlanmadan görevine son verilen Cesare Prandelli’nin, savunmasıyla ön planda olan İtalyan futbolunu Galatasaray’a taşıması beklenirken, sonuç adeta hüsran oldu. Sarı-kırmızılıların Prandelli yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki 5 maçta ortaya koyduğu savunma performansı, 1999-2000 sezonundaki en fazla gol yeme ortalamasını dahi farklı bir şekilde geride bıraktı. Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 1999-2000 sezonu "Devler Ligi" gruplarında çıktığı 6 maçta kalesinde 13 gol gören "Cim Bom", bir sezonda maç başına 2,16’lık gol yeme ortalamasıyla mücadele etmişti. Sarı-kırmızılı ekibin bu kulvardaki en kötü istatistiği olan bu rakam, aradan geçen 15 yılın ardından teknik direktör Prandelli yönetiminde ulaşılan 3 ortalama sonrası adeta mumla aranır oldu.