Galatasaray sezona Süper Kupa'yla başladı

Galatasaray sezona Süper Kupa'yla başladı
Lig şampiyonu Galatasaray ile kupa şampiyonu Fenerbahçe'nin dev mücadelesinde gülen sarı kırmızılılar oldu. Sarı kırmızılı takım ezeli rakibini 3-2 yenerek mutlu sona ulaştı.

Sezonun ilk dev mücadelesinde Galatasaray güldü! Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe'nin karşı karşıya geldiği Süper kupa finalini 3-2 kazanan Galatasaray, yeni sezona kupayla başlamış oldu.
 
Geçen sezonun lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren maçta sarı kırmızılı takım ezeli rakibini 3-2 yenerek mutlu sona ulaşan taraf oldu. Galatasaray'da Toulouse'tan transfer ediyen Umut Bulut attığı iki golle maçın yıldızı oldu. Galatasaray'da 67. dakikada Engin Baytar oyundan atıldı.

Maçta 2 kez öne geçen sarı kırmızılılar, ezeli rakibinin beraberlik gollerine engel olamadı. 19. dakikada Umut'un attığı gole 45+2'de Alex cevap verdi. 58'de Umut yine sahneye çıktı ama 7 dakika sonra bu kez Kuyt skoru dengeledi. Bu gol sonrası Galatasaraylıların sert itirazları Engin'in atılmasıyla sonuçlandı ve sarı kırmızılılar sahada 10 kişi kaldı. Ama Galatasaray, 25 dakika 10 kişi oynadığı maçı 3-2 kazanmayı başardı. 90. dakikada Umut Bulut'un yerde kalışı ve verilen penaltıyı ilk 2 golün asistini yapan Selçuk İnan'ın gole çevirişi Süper Kupa'yı Cim Bom'a getirdi.

Galatasaray: 3 Fenerbahçe: 2

STAT: Kazım Karabekir (Erzurum)

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

GALATASARAY: Muslera - Eboue, Dany, Semih, Hakan Balta - Engin, Hamit, Selçuk, Emre (dk. 83 Aydın Yılmaz) - Umut (dk. 90+6 Necati), Elmander (dk. 69 Amrabat)

FENERBAHÇE: Volkan (dk. 16 Mert Günok) - Orhan (dk. 90+1 Sow), Bekir, Egemen, Hasan Ali - Mehmet Topal (dk. 69 Krasic), Cristian Mehmet Topuz, Caner -  Alex, Kuyt

GOLLER: Dk. 19 ve 58 Umut Bulut, dk. 90 Selçuk (Penaltıdan) / dk. 45 Alex, dk. 66 Kuyt
 
SARI KARTLAR: Selçuk İnan / Alex, Orhan Şam, Mehmet Topuz, Bekir

KIRMIZI KART: Dk. 67  Engin Baytar

galatasaray-super-kupanin-sahibi-oldu.jpg

İki takım da geçen sezonu domine etmiş, şampiyonlukta son maça kadar kıyasıya yarışmıştı. Bu sazon da ikisi de pek bi havalı. Zira iki takım da müthiş, parmak ısırtıracak transferler yapmıştı. Krasic, Burak, Kuyt, Umut, Amrabat... İşte yeni bir sezon geldi çattı.. Tabi bundan önce iki takım dasüper kupada Erzurum'da kozlarını paylaşıyor. Belki de taraftarlarına gövde gösterisi yapacak. Karşılaşma öncesi önceki derbiler öncesinde yaşadıklarımızdan mıdır nedir, hiç de alışık olmadığımız görüntüler vardı. Erzurum'da iki takım taraftarları gezip tozdu, eğlendi, şarkılar türküler söyledi. Kimse kimseye yan bile bakmadı, itip kakmadı... Tabi bunda yöneticilerin ve teknik adamların maç öncesi sağduyu mesajları da etkili olmuştu ama iki takımın taraftarı da şimdiden alkışı haketti.

Maç öncesi de Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alan Cüneyt Çakır ve ekibini tribünlere çağırıp alkış tuttu taraftarlar, Bir kez daha bravo iki takım taraftarına da... Maç da bu bu güzel hava içinde başladı.

İlk tehlikeli atağı Galatasaray gerçekleştirdiğinde dakikalar 6'yı gösteriyordu. Emre'nin soldan ceza alanına etkili ortasında kale sahası içinde etkili olabileceği durumda Elmander kafayı vurdu, top üstten atağa geldi. 9'da Bekir sol kanatta topu kaybetti, Umut topu kaptı Elmander'e aktardı ve topu alıp kaleciyle karşıya karşıya vurdu, Volkan'ın parmaklarına çarpan top kornere gitti. Mutlak gol şansını sonuçlandıramadı Galatasaray. 12. dakikada Hasan Ali soldan bindirdi, Eboue topu kornere önderdi, kornerde Alex soldan ortaladı, Hamit karşıladı, Alex yeniden alıp içeri çevirdi, Bekir'in rövaşata denemesinde topu Dany uzaklaştırdı.

14. dakikada soldan ceza alanına topla giren Emre yerden ortaladı, Umut ve Elmander topa dokunmayınca mutlak gol şansı kaçtı. Volkan da bir sakatlık yaşadı. 15. dakikada tecrübeli kaleci Mert ile yer değiştirdi. Ama 1 dakika sonra Galatasaray'ın golü geldi. Isınmadan maça giren Mert, ceza alanı içinde Selçuk ile gelen ortaya boşa çıkınca Umut Bulut kafayı vurdu ve golü attı.

24'te sağdan yüklenen Eboue'ye pası Hamit bıraktı, sert vuruş denemesinde ıska yaşayan Eboue'nin topu auta gitti. 29. dakikada Galatasaray savunmasına doğru gelen topa Kuyt pres yaptı ama Semih araya girip topu kalecisine kazandırdı. 30'da Hakan Balta'nın ceza alanına soldan ortasında Mert hata yaptı ve topu sektirdi, Bekir topu kornere uzaklaştırdı.

32. dakikada Galatasaray mutlak golü kaçırdı. Orta alanda top kaybında bir anda Elmander ceza alanına topla girme şansı verdi, İsveçli'nin Mert'in açıldığı pozisyonda vuruşu yandan auta gitti.

Fenerbahçe ilk tehlikeli atağını 34. dakikada bulabildi. Alex ceza alanı ön çizgisinde aldığı topla plase vurdu, top yandan az farkla auta gitti.

39'da Dany Fenerbahçe atağında Kuyt'ın topla ilerlemesini elle kesti ama kasıt olmadığı gerekçesiyle Cüneyt Çakır kartına başvurmadı. 1 dakika sonra Alex serbest vuruşta kalabalık ceza alanına ortaladı, Egemen'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti. 43'te Fenerbahçe ani atağında Engin ile Fenerbahçeli futbolcular arasında ikili mücadeleler biraz sertleşti, Ancak Cüneyt Çakır olaya hakimdi.

Volkan'ın sakatlığından dolayı uzatılan 7 dakika Fenerbahçe'ye yaradı. 47. dakikada serbest vuruşu tekrar kullanan Alex'in şutu baraja çarptı ve yükseldi, bu topu beklemeyen Muslera'nın üzerinden de ağlara gitti.  İlk yarı da bu golle 1-1 berabere sonuçlandı.

49. dakikada Egemen'e Elmander'in yaptığı faul düdüğünü duymayan Umut ceza alanı önünde aldığı topla gole gitti ancak daha sonra farketti. 52'de Hasan Ali'nin soldan ortasında Semih'in anlık sektirdiği topa Kuyt hamle yaparken, Muslera araya girmeyi başardı. 54. dakikada Galatasaray etkili geldi. Soldan Hakan'ın ortasında Bekir'in sektirdiği topu Elmander Emre'ye kazandırdı, Emre'nin sert vuruşunu Mert çeldi ve savunma kornere yolladı.. Köşe vuruşunda Galatasaray atağı olumlu gelişmedi. Galatasaray Hamit'le ceza alanı önünde şut şansı aradı ama son anda defans araya irdi, Ani Fenerbahçe atağında Alex'i Hakan faulle durdurdu.

Galatasaray 58'de öne geçti. Golün adı yine aynı. Kuyt sağdan ceza alanına girerken yerde kalınca faul bekledi ama oyun sürdü, ani atakta Selçuk'un nefis pasıylma Umut hareketlendi. Bekir'i geçen topta buluşan milli futbolcu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ceza alanı önünde vurdu ve Mert'i bir kez daha avladı.

66. dakikada Fenerbahçe'nin beraberlik golü geldi.. Baroni'nin ceza alanı öncesinde vuruşunda topu sektirdi ve top eline geldi ama oyun sürdü, içeri ortasında Egemen topa vurdu Muslera çeldi, dönen topta da Kuyt topu kafayla ağlara yolladı. Bu dakikadan sonra ortalık karıştı.

67'de Engin Baytar kırmızı kart gördü. İtirazları sonrasında direk kart gören Engin, sonrasında Cüneyt Çakır'ın yakasına yapıştı. Zor sakinleşti.

84'te Galatasaray ani atağında Eboeu topu ileri taşıdı, ceza alanı önünce Amrabat aldığı topla açısını düzeltip vurdu ama bu top Mert'in üstüne geldi. 88'de Selçuk soldan ceza alanında son çizgiye indi, yerden pasında top yan ağlarda kaldı, kornerde Selçuk'un uzak köşeye ortasını savunma uzaklaştırdı. 89'da Umut ceza alanında topa hamle yaparken, Caner topu uzaklaştırdı ama Umut'a dokundu ve penaltı kazandı. Ve penaltıda Selçuk topu Mert'in yattığı köşenini tersinden ağlara gönderdi.. Galatasaray öne geçti.

90+1'de Fenerbahçe uzak mesafeden çift vuruş kazandı, Alex'in sağdan pasını Mehmet Topuz ortaladı, bu top üst direkten geri geldi.. Devamında top Muslera'da kaldı. Kalan 5 dakikada gol olmayınca Galatasaray ezeli rakibini Erzurum'da 3-2 yenerek Süper Kupa'nın sahibi oldu.