Galatasaray'ı ipten Umut aldı

Galatasaray'ı ipten Umut aldı
Spor Toto Süper Ligi'nin son şampiyonu Galatasaray, yeni sezonun ilk maçında evinde Kasımpaşa'yı Umut Bulut'un attığı gollerle zor da olsa 2-1 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Yaptığı transferlerle adeta gövde gösterisi yapan, oynadığı hazırlık maçlarıyla güven veren, Fenerbahçe oynadğı Süper Kupa'da taraftarlarının yüreğine su serpen, bu sezon da şampiyonluğun en önemli adayı Galatasaray sezona ligin yeni takımı Kasımpaşa ile başlıyor. O Paşa ki yıllık süper lig ayrılığın ardından tekrar dönen, flaş yönetimi ile yaptığı transferlerle dikkat çeken Kasımpaşa Metin Diyadin ile burada çerez olmamaya kararlı...

Maçın ilk şutu 1. dakikada Kasımpaşa'dan geldi. Hakan Özmert'in uzak mesafeden yaptığı vuruş isabetli olmadı. 2'de sağ kanattan Aydın'ın ceza sahasına yaptığı ortaya Umut'tan önce savunma kafayı vurdu. 9. dakikada sağ kanattan Emre'nin ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Ujfalusi'nin arkaya sektirdiği topu savunma uzaklaştırdı.

Galatasaray maçın geride kalan dakikalarında topa daha çok sahip olan taraf ama 17. dakikada Kasımpaşa çok tehlikeli geldi. Savunmanın arkasına sarkan Djalma'nın önündeki topa Muslera müdahale etti. Uche'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruş Dany'den döndü.. Bu kez Hakan Özmert'in yaptığı vuruşu Dany kornere çeldi. 18'de sağ kanattan Hakan Özmert'in ceza sahasıona ortaladığı serbest vuruşta arka tarafta Yalçın'ın yaptığı kafa vuruşu Muslera'da kaldı.

26. dakikada Selçuk'un pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Umut'un vuruşu isabetli olmadı. 29'da Umut'un pasıyla penaltı noktası gerisinde buluşan Elmander'in vuruşu yandan auta çıktı. 30. dakikada Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Umut'un ortasında Selçuk'un kafa vuruşu yandan auta çıktı.

35. dakikada Galatasaray öne geçti. Fiorentina, Lazio, Fenerbahçe maçlarında ağları sarsan Umut Bulut, Kasımpaşa'yı da boş geçmedi. sağ çaprazdan Emre'nin ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Umut kafayla topu sol köşeye gönderdi. 37'de Cimbom ikinci gole çok yaklaştı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Hamit'in içeri çevirdiği topu Isaksson iki hamlede kontrol etti.

Galatasaray golün ardından temposunu biraz düşürdü. 44'te sağdan Elmander'in yaptığı ortada Umut'un vuruşu yandan auta çıktı. İlk yarı da Umut'un attığı golle Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

50. dakikada Emre'nin pasıyla soldan hareketlenen Umut'un ortasında Isaksson parmaklarının ucuyla Aydın'dan önce topa müdahale etti. 52'de Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı.. Sarmaov'un kaptırdığı top sonrası hafif sağ çaprazdan ceza sahasına giren Hamit'in vuruşu direkten geri döndü. 60'ta Hamit'in ceza sahası sağ çaprazına gönderdiği pasın Eboue'ye geçmesine Sancak izin vermedi.

69'da Kasımpaşa'nın golü geldi. Sağ kanattan Viudez'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta boş durumdaki İlhan'ın kafa vuruşu sol köşeden ağlara gitti.

Galatasaray golü yedikten sonra tüm hatlarıyla saldırmaya başladı. Terim, Sercan ve Melo'yu da sahaya sürdü. Bu rakip takıma bir avantaj sağladı. Galatasaray defansında boş alanlar bulup zaman zaman tehlikeli olmaya başladılar.

Ancak Cimbom'un maçı bırakmaya niyeti yoktu. Dakikalar 87'yi gösterdiğinde Umut Bulut yine sahneye çıktı ve takımını öne geçirdi. Sağ kanattan Emre'nin yaptığı ortada savunmadan seken topu arka direkte Umut kafayla ağlara gönderdi.

Bu dakikadan sonra gol olmayınca Galatasaray sezonun ilk maçında Kasımpaşa'yı zor da olsa yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Galatasaray: 2 Kasımpaşa: 1

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

GALATASARAY: Muslera - Eboue, Dany, Ujfalusi, Hakan Balta - Aydın (dk. 67 Amrabat), Hamit Altıntop (dk. 74 Melo), Selçuk, Emre Çolak - Umut, Elmander (dk. 74 Sercan Yıldırım)

KASIMPAŞA: Isaksson - Abdurrahman, İlhan, Yalçın, Sancak - Viudez (dk. 86 Hüseyin Kala), Sarmov, Fabian Ernst (dk. 62 Kerem Şeras), Hakan Özmert (dk. 72 Ali Bilgin) - Djalma, Kalu Uche

GOLLER:  Dk. 35 ve 87 Umut Bulut / dk. 69 İlhan Eker

SARI KARTLAR: Selçuk İnan, Hakan Balta, Umut / Hakan Özmert, Abdurrahman, İlhan Eker, Ali